Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.01.2020 09:01:55

Branilca naslova Đoković in Osaka v tretji krog

Reuters
Tretji dan odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu sta v tretji krog zanesljivo napredovala branilca naslova Srb Novak Đoković in Japonka Naomi Osaka.

Đoković je po zahtevnem preizkusu v prvem krogu, ko je šele po štirih nizih ugnal Nemca Jan-Lennarda Struffa, lažje prišel do druge zmage proti Tatsumi Itu. Sedemkratni zmagovalec OP Avstralije je slavil zmago po dobri uri in pol s 6:1, 6:4, 6:2, Japonec, sicer 146. igralec sveta, pa mu je nekaj težav povzročal predvsem v drugem nizu.

Številka 2 moškega tenisa in drugi nosilec v Melbournu je bil s predstavo v drugem krogu zadovoljen. Še posebej z začetnim udarcem. Dosegel je namreč kar 16 asov, dobil pa je 43 od 46 točk, ko je zadel s prvim servisom. "Igral je zelo agresivno in ni napravil veliko neizsiljenih napak, posebej v drugem nizu. Servis mi je zagotovo pomagal, da sem se rešil iz težav," je po dvoboju dejal 32-letni Srb.

V tretjem krogu se bo za preboj med najboljših 16 pomeril še z enim japonskim igralcem Yoshitom Nishioko. "Očitno igram z vsemi Japonci v žrebu," se je na novinarski konferenci pošalil branilec naslova. "Je zelo hiter, eden najhitrejših teniških igralcev, kar jih je v karavani. Vem, katere so njegove prednosti in slabosti, zato upam, da bom lahko izpolnil svoj načrt za ta dvoboj."

V moški konkurenci je presenetljivo izpadel Italijan Matteo Berrettini. Osmega nosilca je po petih nizih s 7:6 (7), 6:4, 4:6, 2:6, 7:5 izločil Američan Tennys Sandgren. Napredoval je tudi Grk Stefanos Tsitsipas, ki mu je Nemec Philipp Kohlschreiber dvoboj predal.



V ženski konkurenci je po dveh nizih v tretji krog napredovala tudi Osaka. Japonka je s 6:2, 6:4 ugnala Kitajko Saisai Zheng, potem ko je v drugem nizu zaostajala za en odvzem servisa, nato pa je s sijajnim tenisom dobila zadnje tri igre ter si po 82 minutah zagotovila obračun z obetavno Američanko Coco Gauff.

Mlada 15-letnica je bila po treh nizih s 4:6, 6:3, 7:5 boljša od Romunke Sorane Cirstee. Napredovali sta še Čehinja Petra Kvitova in Danka Caroline Wozniacki. Slednja, ki se z OP Avstralije poslavlja od tenisa, je s 7:5, 7:5 ugnala Dajano Jastremsko, v prvem krogu krvnico Slovenke Kaje Juvan, ter si s tem podaljšala igralsko kariero.

Od slovenskih igralk se je Polona Hercog poslovila s porazom proti Ashleigh Barty, medtem ko Tamaro Zidanšek obračun s Sereno Williams še čaka. Začel se bo predvidoma ob 9.10.

Aljaž Bedene bo v konkurenci posameznikov nastopil v četrtek, danes pa je skupaj s partnerjem Arielom Beharjem iz Urugvaja med dvojicami izpadel proti argentinski navezi Federico Delbonis/Leonardo Mayer.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike