stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.01.2020 13:15:17

Tamara Zidanšek nemočna proti Sereni Williams, ki se je borila sama s seboj

Reuters
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubila proti Američanki Sereni Williams. Triindvajsetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je bila po 79 minutah boljša s 6:2, 6:3.

Dvaindvajsetletna slovenska igralka je že v uvodni igri dvoboja izgubila začetni udarec, a si v četrti igri priigrala priložnost, da izenači na 2:2, česar pa Williamsova z močnim začetnim udarcem ni dopustila. Kasneje je še enkrat vzela servis 22-letni Konjičanki in niz zanesljivo dobila s 6:2 po 32 minutah.

Drugi niz je bil precej tesnejši. Zidanškova je imela več od igre, 38-letnica na drugi strani mreže pa se je ob vse več zgrešenih udarcih bojevala sama s sabo. Čeprav je imela Slovenka težave na svoj začetni udarec (dopustila je osem priložnosti za odvzem servisa), je bila vse nevarnejša ob servisu tekmice.

Drugi niz je odločila šesta igra, v kateri je imela Zidanškova tri priložnosti za break. Williamsova se je pri tretji šampionsko rešila, izenačila na 3:3, v sedmi igri pa je ekspresno prišla do prednosti, ki jo je z zanesljivo igro zadržala vse do konca.



Sedemkratna zmagovalka OP Avstralije je po dvoboju pohvalila Zidanškovo in na kratko povzela dogajanje na igrišču: "Zame je bila to dobra tekma. Ni mi kar pustila zmagati, zares je dobra borka. Naredila sem preveč napak, obenem pa sem se borila s svojimi težavami. Vedela sem, da moram bolje igrati, če ne želim, da se dvoboj zavleče."

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa se bo v tretjem krogu pomerila s 27. nosilko, Kitajko Wang Qiang.

V zgodnjih jutranjih urah je v drugem krogu od slovenskih igralk izpadla tudi Polona Hercog, ki je bila nemočna proti prvi nosilki, Avstralki Ashleigh Barty. V konkurenci dvojic je izpadel tudi Aljaž Bedene.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike