gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 14.01.2020 15:15:42

SLOVENIJA GRE V NEBO! Stavnice so jo dvignile visoko, V BOJ ZA KOLAJNE in pred Hrvaško (FOTO)

Vestnik.si
Slovenski rokometaši so s skromno zmago nad Poljaki za silo opravili svoje delo, z veličastno zmago nad domačo Švedsko pa so presegli pričakovanja in se zavihteli med favorite prvenstva.

Tako pravijo stavnice, ki skrbno iz dneva v dan spreminjajo stavne kvote in kot šahovske figure po stavni tabli premikajo reprezentance. Zdaj so med favoriti za odličja tudi Slovenci, ki jih potrditev uvrstitve v drugi del čaka danes proti Švici.

V primerjavi z začetkom tekmovanja je prišlo do določenih sprememb. Prej sta bila največja favorita za uvrstitev v finale Francija in Danska. Prva je že izpadla, druga visi. Zdaj je po mnenju stavnic prva favoritinja za zlato kolajno Španija (kvote okoli 3,5 za zmago), sledi Norveška (4,5).

Če gre verjeti stavnicam, bosta v polfinalu tudi Danska in Slovenija. Če bi slednja osvojila evropski naslov, bi stava nanjo prinesla 8,5-kratnik vložka. Slovencem za ovratnik dihajo Hrvati, katerim sledijo Švedi, Nemci, Islandci ...itd.

rokomet euro kvote


Je pa res, da tekmovalni sistem ne dopušča, da bi v polfinalu nastopili Španija, Norveška, Danska in Slovenija, saj tri reprezentance prihajajo iz iste skupine v drugem delu, v boj za odličje pa se bosta podali najboljši dve iz vsake. Torej ob Špancih iz skupine I še bodisi Hrvaška bodisi Nemčija, drugim reprezentancam pa v skromni konkurenci skupin A, B in C resnejših možnosti ne gre pripisovati.

Drugače je v skupinah D, E in F, ki bodo v drugem delu tvorile skupino II, kjer kar mrgoli vrhunskih izbranih vrst. Da Francija ne bo med njimi, je torej dobra novica, a za polfinale bodo morali Slovenci vseeno za seboj pustiti vsaj tri pretendente za najvišja mesta (Norveška, Islandija, Danska, Švedska).

Slovenija dvanajstič nastopa na evropskem prvenstvu. Njena najboljša uvrstitev je drugo mesto, srebro so fantje osvojili na domačih tleh leta 2004. S tremi uvrstitvami na olimpijske igre veljajo za najboljšo slovensko izbrano vrsto v ekipnih športih, z izvrstnimi rezultati v zadnjem obdobju pa sodijo med boljše izbrane vrste v Evropi. Leta 2013 so bili polfinalisti svetovnega prvenstva v Španiji (osvojili so četrto mesto), leta 2016 so bili na olimpijskih igrah šesti, pred tremi leti pa so na svetovnem prvenstvu v Franciji zagrabili bron.

Pred novim letom, tik pred pripravami na evropsko prvenstvo, je dirigentsko palico - namesto odstavljenega Veselina Vujovića - prevzel Ljubomir Vranješ.

Članki iz rubrike