zdravko škender Svet24.si

Priljubljeni hrvaški glasbenik se je moral ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Je Meghan Markle s tem skušala zasenčiti Kate ...

minimalna plača, plača, gotovina, kovanci Svet24.si

Da ne bo nesporazumov: tako se pravilno izplačuje...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne zapeljiva v kopalkah

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

ru
ru
0 14.01.2020 14:23:11

ŠVICARJI berejo slovensko! ZABAVNO? Ali pa se švicarski rokometaši DELAJO NORCA iz SLOVENIJE (video)

Profimedia
Danes popoldan čaka slovensko rokometno reprezentanco zadnji obračun v predskupini F na evropskem prvenstvu v Göteborgu.

Slovenija je z dvema zmagama na vrhu lestvice skupine F, Švicarji pa so premagali Poljake in visoko izgubili s Švedi. Slovenski rokometaši so pred obračunom s Švicarji dejali, da tekmecev ne bodo podcenjevali in da si želijo na vsak način zmagati, da bi z zvrhano mero samozavesti odpotovali na drugi del prvenstva.

Pri Švicarjih pa je malce drugače. Pred tekmo so bili precej sproščeni, kot bi se zavedali, da nimajo česa izgubiti. Posneli so video, v katerem so brali tekste v slovenščini, kar je bilo za njih seveda izjemno težko. Najprej so si ogledali posnetek, v katerem je celjski rokometaš Vid Poteko govoril v slovenščini, potem pa so poskušali Švicarji to še enkrat prebrati v slovenščini. Seveda jim ni šlo najbolje. Član švicarske reprezentance Nik Tominec, sicer sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca, je enemu od kolegov iz reprezentance dejal, da bere slovensko kot 'gradbeni delavec iz Bosne'. Hm! Video je za mnoge verjetno simpatičen, saj se vidi, kako se Švicarji lomijo s slovenščino. Nekaterim pa se morda zdi celo malce žaljiv tako do slovenščine kot do slovenske rokometne reprezentance.    

VIDEO SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Značke: švica, video

Članki iz rubrike