Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 14.01.2020 14:23:11

ŠVICARJI berejo slovensko! ZABAVNO? Ali pa se švicarski rokometaši DELAJO NORCA iz SLOVENIJE (video)

Profimedia
Danes popoldan čaka slovensko rokometno reprezentanco zadnji obračun v predskupini F na evropskem prvenstvu v Göteborgu.

Slovenija je z dvema zmagama na vrhu lestvice skupine F, Švicarji pa so premagali Poljake in visoko izgubili s Švedi. Slovenski rokometaši so pred obračunom s Švicarji dejali, da tekmecev ne bodo podcenjevali in da si želijo na vsak način zmagati, da bi z zvrhano mero samozavesti odpotovali na drugi del prvenstva.

Pri Švicarjih pa je malce drugače. Pred tekmo so bili precej sproščeni, kot bi se zavedali, da nimajo česa izgubiti. Posneli so video, v katerem so brali tekste v slovenščini, kar je bilo za njih seveda izjemno težko. Najprej so si ogledali posnetek, v katerem je celjski rokometaš Vid Poteko govoril v slovenščini, potem pa so poskušali Švicarji to še enkrat prebrati v slovenščini. Seveda jim ni šlo najbolje. Član švicarske reprezentance Nik Tominec, sicer sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca, je enemu od kolegov iz reprezentance dejal, da bere slovensko kot 'gradbeni delavec iz Bosne'. Hm! Video je za mnoge verjetno simpatičen, saj se vidi, kako se Švicarji lomijo s slovenščino. Nekaterim pa se morda zdi celo malce žaljiv tako do slovenščine kot do slovenske rokometne reprezentance.    

VIDEO SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Značke: švica, video

Članki iz rubrike