tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.01.2020 19:36:54

TAKOLE lahko slovenska rokometna reprezentanca v naslednji del ODNESE VSE TOČKE!

Reuters
Slovenski rokometni tabor po nedeljski zmagi nad Švedsko v Göteborgu ni zajela evforija.

Dan po velikem skalpu je povsem mirno ozračje, izbranci Ljubomirja Vranješa se namreč dobro zavedajo, da so pred njimi še številne bitke na letošnjem evropskem prvenstvu na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji.

Slovenskim rokometašem uvodni zmagi nad povprečnimi Poljaki in kakovostnimi Švedi nista zaenkrat prinesli niti napredovanja v drugi del. Pot v Malmö, ki bo gostil drugi del zaključnega turnirja in tekmi z Norvežani ter Portugalci iz skupine D ter dvema najboljšima iz skupine E - v tej skupini sta bila doslej odigrana le dva dvoboja, na njih pa so Islandci premagali Dance, Madžari pa Ruse - jim lahko prepreči visok poraz z osmimi goli razlike proti Švicarjem, kar pa je glede na prikazano malo verjetno.

Poraz s sedmimi goli ali manj, oziroma remi ali zmaga pa v nadaljnji del tekmovanja Slovenijo peljejo z maksimalnim izkupičkom dveh točk. 

A Vranješevi varovanci ne mislijo zlorabiti tega "luksuza", torkovo tekmo s tekmeci iz dežele sira in čokolade, ki se bo v tukajšnjem Scandinaviumu pričela ob 18.15, nameravajo odigrati odgovorno in se v Malmö podati s 100-odstotnim izkupičkom ter si nato proti zahtevnim tekmecem izboriti nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu.

"Na zadnji tekmi skupinskega dela bomo igrali na zmago. V drugi del EP se želimo uvrstiti z dvema točkama," je najprej dejal Vranješ, ki se je na uvodnih tekmah, predvsem to velja za nedeljsko tekmo s Švedsko, izkazal kot sijajen taktik in pravi mojster bojevanja.

Na obeh tekmah je pripravil peklenski načrt in oba svoja kolega na nasprotni strani igrišča zasenčil v vseh prvinah, a 47-letni Šved srbskih korenin skupaj s svojimi varovanci ostaja z obema nogama trdno na tleh.

Po telesno in psihološko zahtevnem dvoboju s Švedi bo v torek v ogenj zagotovo poslal večje število igralcev, nedeljska tekma je namreč pošteno utrudila Deana Bombača, Boruta Mačkovška, Blaža Janca in Klemna Ferlina, ki so bili ves čas na igrišču, malo manjšo minutažo pa so imeli Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek in Nik Henigman. Za dobrih petnajst minut je v igro poslal še Igorja Žabića, Tilna Kodrina in Nejca Cehteta.

"Na tekmi s Švicarji bo zagotovo nastopilo več naših igralcev, kot na minulem dvoboju proti Švedom. Na turnirskem delu tekmovanja potrebuješ kadrovsko širino in naša ekipa jo premore," je še dodal Vranješ.

"Zmagi sta prinesli veliko samozavesti, a ostajamo trdno na tleh. Zmago nad Švedi moramo potrditi z zmago nad Švicarji. Na torkovo tekmi se bomo maksimalno potrudili, verjamem, da nas bo še naprej krasil ekipni duh, tako kot na uvodnih tekmah s Poljaki in Švedi," pravi krilni igralec Blaž Janc.

"Na uvodnih tekmah smo dobro opravili svoje delo, naredili pa nismo še ničesar," je uvodoma dejal krožni napadalec Blaž Blagotinšek.

"Naredili bomo vse, da premagamo Švicarje in se z dobro energijo in pozitivnimi mislimi odpravimo v Malmö. Andy Schmid je alfa in omega švicarske ekipe in ga bo potrebno zaustaviti, prav tako druge igralce. V napadu igrajo s sedmimi igralci, na njihovo igro se bo treba dobro pripraviti, da ne bi bilo v našem taboru slabe volje po koncu tekme," je še dodal 203 cm visoki Blagotinšek.

Igra švicarske izbrane vrste je močno odvisna od Andyja Schmida, 36-letnega zvezdnika nemške ekipe Rhein-Neckar Löwen, barve te reprezentance, ki ima v drugem največjem švedskem mestu močno podporo s tribun pa zastopa tudi Slovenec Nik Tominec, sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca.

"Razen Schmida nihče od nas še ni nastopil na evropskem prvenstvu, zato je za vse nas to neka nova izkušnja," je uvodoma dejal Tominec.

"Slovenija ima vrhunsko ekipo in igralce, ki nastopajo za najmočnejše evropske klube in izjemnega trenerja, ki je že poskrbel za nekatere spremembe v njeni igri. Na njeno trdo obrambo in hitro igro se bomo morali zoperstavili z veliko teka in pravočasnimi vrnitvami v obrambo, v nasprotnem primeru nimamo nobenih možnosti proti njej," je pred torkovo tekmo dejal 29-letni Tominec.

Slovenija se je doslej s Švico že dvakrat pomerila na evropskih prvenstvih. Njun prvi medsebojni obračun na zaključnem turnirju na Švedskem 2002 se je končal z neodločenim izidom 34:34, na drugem dvoboju v Švici 2006 pa je Slovenija zmagala z 29:25.

Značke: rokomet, ep, slovenija, švica

Članki iz rubrike