lev Dobra karma

Po intenzivnem vikendu sredin mlaj v levu prinaša...

0_PAY-Kennedy-NewsDenise-SankeyFacebook Svet24.si

Obupana mama išče fanta za hčerko, potem ko je ...

IGOR KRŠINAR 2 Reporter.si

VIDEO: Igor Kršinar v oddaji V zakulisju: No, pa ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Hojs z novim navodilom nad NPU

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

hana-in-goran Njena.si

Hana: 'To je laž, nisva ok'

STA
STA
1 12.01.2020 21:34:21

ČUSTVENI slovenski selektor, ob BESEDAH prvega igralca odmevne zmage pa vam bo ZAIGRALO SRCE!

Reuters
Slovenski rokometaši so v Göteborgu na kolena položili štirikratne evropske prvake in ene od teh gostiteljev letošnjega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, z drugo zmago pa naredili velik korak proti drugemu delu, ki bo v Malmöju.

Najbolj čustveno je tekmo doživel slovenski selektor Vranješ, ki ga je 12.000 gledalcev pozdravilo z velikimi ovacijami, nato pa z izjemno taktiko strl domačo izbrano vrsto.

"Počutim se odlično, predvsem zaradi predstave mojih varovancev, ki so si zaslužili zmago. Igrali so zelo dobro, dihali drug za drugega in dostojno zastopali barve svoje države. Kar dlake mi gredo pokonci," je najprej dejal Vranješ.

"Tudi zame je bila tekma zelo čustvena, predvsem zaradi toplega in srčnega sprejema mojih rojakov v Scandinaviumu. A vedno bom delal po svojih najboljših močeh in pomagal svojim varovancem, ki so zdaj Slovenci," je še dodal 47-letni Šved.


"Danes smo pokazali, da smo veliki," je po zmagi dejal Bombač, s petimi goli drugi najboljši slovenski strelec na današnjem dvoboju. "V naši ekipi imamo deset ali enajst igralcev iz najboljših evropskih klubov, ki so navajeni tovrstnih tekem. Lepo je, ko zmagaš na gostujočem igrišču pred 12.000 gledalci in greš dobre volje v garderobo," je dodal Koprčan.

Jure Dolenec je bil s sedmimi zadetki najbolj učinkovit slovenski strelec, zadel je tudi odločilno sedemmetrovko za končno zmago z 21:19.

"Naredili smo velik posel. Premagali smo domačina turnirja in če ne bomo naredili velike neumnosti na zadnji tekmi proti Švicarjem bomo v drugi del odnesli dve točki. A prvenstvo se bo zares začelo šele v Malmöju, vse je še pred nami in naprej brez evforije in s trezno glavo gremo naprej," je po zmagi dejal Dolenec.

"To je bila težka in naporna tekma od prve do zadnje minute. Slovenija je igrala sijajno in izjemno zrelo odigrala zadnjih petnajst minut dvoboja, kar je tudi nagnilo tehtnico na njeno stran," je po slovenskem zmagoslavju v Göteborgu dejal švedski selektor Kristjan Andersson.

Članki iz rubrike