Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 05.12.2019 08:52:21

Po dveh porazih so se slovenske rokometašice znesle nad Kubankami

IHF
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v četrtem krogu svetovnega prvenstva v Kumamotu premagala Kubo z 39:26 (17:15).

* Aqua Dome, gledalcev 5.520, sodnici: Nastase in Stancu (obe Romunija).
* Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 8 (1), Žabjek 1, Stanko 11, Barič 4, Ferfolja, Ljepoja, Zulić 6, Pišek 4, Vučko 1, Svetik 1, Beganović 2.
* Kuba: Arias 1, Salazar 1, Reinoso 1, Herrera, Miranda 4, Gonzalez 2, Rodriguez 2, Ramos, Hernandez 1, Reyes, Delgado 3, Gomez 7 (3), Jabique, Abreu 2, Chirino, Armenteros 2.
* Sedemmetrovke: Slovenija 4 (1), Kuba 3 (3).
* Izključitve: Slovenija 10, Kuba 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Kubanke so gladko izgubile uvodne tri dvoboje na letošnjem mundialu. Na prvi tekmi proti Norvežankam so klonile s 16:47, na drugi proti Srbkinjam s 27:46, na tretji proti Nizozemkam s 23:51. Ne glede na to so bile karibske igralke v prvem polčasu povsem enakovredne Slovenkam, ki so bile po senzacionalni zmagi nad Nizozemkami na drugih dveh tekmah brez moči proti Norvežankam in Angolkam.



Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile v prvi polovici tekme v velikih škripcih, telesno povsem spodobne, taktično pa močno podhranjene Kubanke, so jih v prvi polovici tekme pošteno namučile. Slovenski napad je bil v prvem polčasu na zelo nizki ravni, še bolj je šepala igra v obrambi, vse te vrzeli pa so Kubanke znale izkoristiti in jim že po desetih minutah igre ušle na dva gola (4:6).

Slovenke so bile do dvajsete minute v zaostanku (11:12), v končnici prvega polčasa pa so Bregarjeve izbranke vendarle zaigrale malenkostno bolje, a več kot dva gola prednosti si niso priigrale (15:13, 16:14 in 17:15). Ana Gros, Tjaša Stanko, Polona Barič, Nina Zulić in druge slovenske igralke so prvo polovico tekme zaključile z vodstvom 17:15, v začetku druge pa so vendarle uveljavile svojo "rokometno širino" in postopoma lomile odpor tekmic. Bregarjeve izbranke so po bledem prvem polčasu v drugem povsem zagospodarile in ga dobile z 22:11.

Njihove napadalne akcije so bile enostavne, žoga je v primerjavi s prvim polčasom krožila z "dvojno hitrostjo", tudi obramba je bila na veliko višji kakovostni ravni. Zavoljo vsega tega je kubanska igra počasi začela pokati po šivih, Slovenke pa so bile iz minute v minuto vse bolj oddaljene od tekmic. V 43. minuti so si priigrale osem golov prednosti (27:19), najvišje vodstvo pa v končnici tekme (38:25 in 39:26). V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Tjaša Stanko z enajstimi in Ana Gros z osmimi goli.

Danes bosta v Kumamotu na sporedu še dve tekmi v skupini A. Ob 10.00 uri se bo začela tekma med Srbijo in Nizozemsko, ob 12.30 pa med Norveško in Angolo. Po nepolnem četrtem krogu vodi Norveška s šestimi točkami, Nizozemska, Srbija in Slovenija jih imajo po štiri, Angola dve, Kuba pa je brez njih.

Značke: rokomet, sp, japonska, ženske

Članki iz rubrike