reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.12.2019 08:31:48

Kamničanke premagale Čehinje

Klemen Brumec
Odbojkarice so na prvi tekmi 1/16 finala pokala challenge premagale češki OLymp Prago s 3:1 (-18, 23, 28, 18).

* ŠD Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Niedbal (Poljska), Burheim (Norveška).
* Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc, Boisa, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk, Brulec Kostić, Zatković, Janežič, Charuk, Jerala, Kaker.
* Olymp Praga: Plačkova, Kalhousova, Purchartova, Denisova, Stankova, Simanova, Komarkova, Fomenkova, Jakuškina, Ovečkova, Peškova, Smutna.


V ponedeljek so Kamničanke v derbiju z Novo KBM Branikom po dobri igri v prvem nizu popustile in tako prvič v letošnji sezoni izgubile v domačem prvenstvu. Tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo, kjer so na drugem mestu, prehitele so jih prav Mariborčanke. S porazom so domače prvenstvo končale tudi odbojkarice iz Prage, ki so doma izgubile proti vodilni ekipi češke lige, Brnu, praznih rok pa so ostale tudi v Kamniku, čeprav so prepričljivo dobile uvodni niz.


Pražanke so na začetku uvodnega niza na servis Lenke Ovečkove domačinkam pobegnile za šest točk (1:7) in šele po polminutnem odmoru so domače odbojkarice vzpostavile ravnotežje na igrišču. Vendar na manj kot tri točke zaostanke niso prišle, zato je pri izidu 8:14 Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor. Toda po dveh zaporednih točkah Ukrajinke Karine Denisove, je bilo že 17:9 za gostujočo ekipo, ki je brez težav dobila uvodni niz, v katerem so Kamničanke zatajile na sprejemu in v napadu, kjer sta bili učinkoviti le Oliver Brulec Kostić in Lucy Charuk.

V drugi niz so domače odbojkarice vstopile bolj zbrano na sprejemu, tudi servis je bil natančnejši, še vedno pa so imele težave z učinkovitostjo v napadu. To jim je sicer prineslo vodstvo s 7:5 in 10:8, a so jih gostje obakrat hitro ulovile. Toda po točki Brulec Kostićeve je prvič zadišalo po izenačenju v nizih, vendar so se po drugem polminutnem odmoru Čehinje vrnile v igro. Denisova jih je popeljala do vodstva z 21:20, vseeno pa so se na koncu veselile domače odbojkarice. Dva zaporedna napada ukrajinske sprejemalke sta namreč končala v avtu.

Čeprav so v tretjem nizu Kamničankam gostjam pobegnile za štiri točke (7:3), sta bili ekipi na sedmi že skupaj, s točko Denisove pa so bile Čehinje tiste, ki so prišle do vodstva (12:10), a je Brulec Kostićeva poskrbela za novo izenačenje (13:13). Na servis Katje Mihevc, ki je prispevala tudi asa, so pred vstopom v končnico domače odbojkarice prišle do vodstva 19:16, spet pa je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti z delnim izidom 5:0 so Pražanke povedle z 21:19. V še eni napeti končnici so bile bolj zbrane domačinke, ki so preko Katje Mihalinec izkoristile štiri zaključne žoge. Dve so za vodstvo z 2:1 v nizih imele tudi Čehinje.

Na krilih zmage v tretjem nizu so domače odbojkarice začele četrtega in ob dobrem servisu povedle z 8:3. Vodile so tudi še z 11:6, s tremi zaporednimi točkami so se jim Čehinje približale na dve točki zaostanka (9:11), toda po polminutnem odmoru je bila odlična Brulec Kostićeva najbolj zaslužna za novo vodstvo Calcit Volleyja s petimi točkami prednosti (15:10). Z uspešnim blokom Mihalinčeve so Kamničanke gostjam pobegnile na 17:11, še korak bližje zmagi na prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge pa so bile lanskoletne četrtfinalistke po točki Tine Kaker (20:13). Tekma se je končala z novima zaporednima napakama gostij.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike