Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.11.2019 16:27:32

V deželo vzhajajočega sonca brez Varagićeve in Omoregiejeve

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je danes v Mariboru začela priprave za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom na Japonskem. Do zaključnega turnirja bo v tem tednu igrala tri pripravljene tekme z Japonsko, Brazilijo in Francijo, pred začetkom priprav pa je ostala brez Alje Varagić in Elizabeth Omoregie.

Varagićeva, v tej sezoni izjemno vroča igralka Krima Mercatorja, edina slovenska levičarka na desnem krilu, si je na nedeljski tekmi proti švedskemu Sävehofu poškodovala koleno in drugo leto zaporedoma predčasno končala sezono.

Njena rehabilitacija bo po prvih ocenah trajala dva do tri mesece, slovenski selektor Uroš Bregar pa je namesto Varagićeve naknadno poklical Jasmino Pišek (Z'dežele).

V slovenski ekipi so upali, da bo na Japonskem nastopila tudi Elizabeth Omoregie, ki je pred časom prejela slovenski potni list. Nekdanja igralka Krima, ki je lani prestopila v Bukarešto, se po besedah Bregarja "ne vidi" v naši reprezentanci, v rokometnem zakulisju pa že krožijo informacije, da jo v svoje vrste zelo resno vabijo Romuni.

"Nedeljska poškodba Varagićeve nas je zelo prizadela. Gre za igralko, ki je zelo pomembna v našem sistemu in konceptu igre, po njeni odsotnosti pa moram najti nove rešitve v našem centralnem bloku in na desnem krilu," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru uvodoma dejal Bregar.

"Naši cilji ostajajo isti, želimo se prebiti v drugi del tekmovanja. Težko bo osvojiti vsaj tretje mesto v naši skupini, ki je ena najmočnejših na letošnjem svetovnem prvenstvu. Hkrati pa se veselim dejstva, da se bomo pomerili z Norveško in Nizozemsko. Po mojem mnenju gre za dve najboljši reprezentanci na svetu, z njima se na velikih tekmovanjih pod mojim vodstvom še nismo pomerili. O našem preboju v drugi del bodo odločale tekme s Srbijo, Angolo in Kubo," je še dodal Bregar, ki upa, da bodo njegove varovanke - tako kot na preteklih treh tekmovanjih - znova zagrenile življenje kakšni uveljavljeni in močnejši izbrani vrsti.



Slovenija bo v deželo vzhajajočega sonca odpotovala že v torek zjutraj. Po pripravljalnih tekmah z Japonsko, Brazilijo in Francijo v Tokiu se bo nato preselila v Kumamoto. Tam bo igrala v skupini A, v njej so tudi Nizozemska, Norveška, Srbija, Angola in Kuba.

V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile najboljše tri izbrane vrste, druge pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 24. mesta.

Na seznamu Bregarja so naslednje igralke:
- vratarke: Branka Zec (Göppingen), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi) in Maja Vojnovič (Krim Mercator);
- krilne igralke: Polona Barič (Krim Mercator), Maja Svetik (Mlinotest Ajdovščina) in Jasmina Pišek (Z'dežele);
- zunanje igralke: Ana Gros (Brest), Tjaša Stanko (Podravka Vegeta), Ana Abina (Krka), Nina Zulič, Hana Vučko, Nina Žabjek (vse Krim Mercator) in Anika Strnad (Zelene doline Žalec);
- krožne napadalke: Aneja Beganović (Nantes), Teja Ferfolja (Paok), Nataša Ljepoja in Tina Valentina Klemenčič (obe Krim Mercator).

Članki iz rubrike