zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 20. maja

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

kmetija1 Svet24.si

Pasti televizijske resničnosti

kraljica Svet24.si

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ...

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

STA
STA
0 04.04.2019 18:49:58

Rokometašice dobile kvalifikacijske tekmice za EP 2020

EHF
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v danski prestolnici dobila kvalifikacijske tekmice za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 4. in 20. decembrom 2020 na Danskem in Norveškem.

 Slovenija bo igrala v skupini 3, v njej so še Nemčija, Belorusija in Kosovo.

V skupini 1 bodo igrale Nizozemska, Španija, Avstrija in zmagovalka kvalifikacijske skupine, v kateri nastopajo Izrael, Finska, Grčija in Luksemburg, v skupini 2 Črna gora, Madžarska, Italija in Litva, v skupini 4 Rusija, Srbija, Slovaška in Švica, v skupini 5 Švedska, Češka, Severna Makedonija in Portugalska, v skupini 6 Francija, Hrvaška, Turčija in Islandija, v skupini 7 pa Slovenija bo igrala v skupini 3, v njej so še Nemčija, Belorusija in Kosovo.Romunija, Poljska, Ukrajina in Ferski otoki.

Kvalifikacije - na sporedu bo šest krogov po dvokrožnem sistemu - se bodo pričele 25. septembra letos, končale pa 31. maja prihodnje leto.


Na evropsko prvenstvo 2020 sta se že neposredno uvrstili prirediteljici zaključnega turnirja stare celine, poleg njiju bosta nastopili še po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin.

Slovenija je doslej šestkrat nastopila na evropskih prvenstvih, najboljši izid pa je dosegla na Madžarskem 2004, kjer je zasedla deveto mesto. Na svojem premiernem nastopu na EP na Danskem 2002 je osvojila deseto, v Franciji 2018 13., na Švedskem 2014 14., na Švedskem 2006 ter na Danskem in Norveškem 2010 pa zadnje, 16. mesto.

Ob tem kaže omeniti, da se bodo izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja v prvi polovici junija dvakrat pomerile s Severnimi Makedonkami v kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom na Japonskem. Prvo tekmo bodo igrale 2. junija v Skopju, povratno pa 6. junija v Celju.

Članki iz rubrike