Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 03.04.2019 21:01:27

Nova KBM Branik s prednostjo na domačo tekmo

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi 1. DOL za ženske v Kamniku premagale domači Calcit Volley s 3:2 (-22, 19, 17, -23, 19).

* ŠD Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Novak, Markelj.
* Calcit Volley: Kotnik 5, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 8, Pogačar 4, Kostić 27, Janežič, Charuk 10, Kaker 14.
* Nova KBM Branik: Mlakar 31, Kaučič 14, Dobaj, Bračko, Bezsonova 22, Najdič , Kočar, Kramberger, Sobočan 11, Pintar 11, Blagne, Fijok-Lorber.

Kamničanke, sicer pokalne prvakinje, v četrtfinalu proti Luki Kopru niso pokazale najboljšega obraza, mnogi so menili, da proti Mariborčankam, ki jih je pred končnico prvenstva spet prevzel Bruno Najdič, nimajo nikakršnih možnosti. Toda četa Gregorja Rozmana se je spet pravočasno zbrala. Proti na papirju favorizirani Novi KBM Branik, je spet spominjala na ekipo, ki je osvojila pokal, a tokrat je bilo to premalo za zmago. A od nje so bile oddaljene vsega točko. V "tie breaku" so imele tri zaključne žoge, ki jih niso izkoristile, za kar so bile kljub boju do zadnjega atoma moči kaznovane.

Tekmo so bolje začele Mariborčanke, ki so povedle s 3:0, a domače so hitro vzpostavile ravnotežje in povedle s 14:11. Gostje so še prišle na točko zaostanka, po izenačenem nadaljevanju pa so domače z asom Polone Marušič povedle s 23:19. Katja Mihalinec je poskrbela za štiri zaključne žoge, drugo so po napaki gostij na servisu domačinke tudi izkoristile.



V drugem nizu so gostiteljice po zaslugi serije blokov povedle z 11:7, a so jih tekmice na 13. točki ujele, nato pa z blokom Marine Kaučič tudi povedle. Tudi po drugem polminutnem odmoru domače ekipe so gostje dosegle še štiri točke in z delnim izidom 11:0 zrežirale popolni preobrat. Niz je končala Anita Sobočan.

V tretjem nizu sta bili ekipi do sedme točke še skupaj, nato pa so gostje na servis Sare Najdič in s točko Ize Mlakar povedle z 10:7. Nove težave je domačim sprejemalkam povzročila Ela Pintar, ki je z asom Mariborčankam zagotovila vodstvo s 15:9. Visokega vodstva aktualne državne prvakinje niso več izpustile iz rok, kajti v domači ekipi ni stekel niti servis, tako da je bilo malo možnosti za preobrat, kakršnega so v drugem nizu uprizorile gostje.

Težave domače ekipe na sprejemu so se nadaljevale tudi na začetku četrtega niza, v katerem so Mariborčanke povedle s 6:2, vodile so tudi z 8:4, toda na deseti točki sta bili ekipi spet skupaj. Največ zaslug za izenačenje je imela Leja Janežič, libero domače ekipe, ki je rešila nekaj težkih žog in soigralkam omogočila, da so iz drugega, tretjega napada prišle do točk. Olivera Kostić je po dolgem času Kamničanke spet popeljala do vodstva (12:11), z asom Katje Mihalinec pa so vodile s 17:14. Toda po polminutnem odmoru je Sobočanova izid na 18. točki izenačila. V napeti končnici so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so s točko Lucy Charuk izenačile izid v nizih.

Tako je še drugič zaporedoma na tekmah med kamniški in mariborsko ekipo zmagovalke odločal peti niz. Na menjavo strani so z dvema točkama prednosti odšle Kamničanke, po napaki gostij pa so vodile z 9:6. Vendar sta bili ekipi po zaslugi Mlakarjeve na deseti točki že skupaj, z asom Sobočanove pa so povedle Mariborčanke (11:10), toda z asom Mihalinčeve so Kamničanke prišle do dveh zaključnih žog za končno zmago. Domače odbojkarice, ki so imele nato še eno zaključno žogo, svojih priložnosti niso izkoristile, zato pa so jo Mariborčanke po zaslugi Anastazije Bezsonove.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike