Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bu
bu
0 03.04.2019 17:31:29

ŠOK, ŠOK, ŠOK! Srhljiva smrt borca MMA po nokavtu (FOTO)

Twitter
Še ena tragedija je pretresla MMA šport, pravzaprav ves šport. Brazilski borec Mateus Fernandes je le nekaj ur po nokavtu izgubil življenje.

Fernandes je izgubil dvoboj z Obedejem Pereiro v Manausu. V prvih dveh rundah mu je šlo dobro od rok in nog, v tretji pa je bilo videti, kot da mu je pošla sapa. Slabo se je gibal, ni bil več pazljiv in udarci tekmeca v njegovo glavo so začeli kar deževati. Usoden je bil zadnji in 22-letni borec je končal na tleh. Sodnik je takoj prekinil borbo in poklical zdravstveno službo.

Prisotn so bili v šoku, saj so se zdravniki borili za njegovo življenje. Potem so ga hitro odpeljali v bolnišnico, kjer je doživel kar 4 srčne napade. In nekaj minut po polnoči umrl. "V šoku smo. Že na koncu borbe je imel prvi srčni napad. Bil je naš prvak, vedno nas je predstavljal na tekmovanjih. To je prevelika izguba za nas, za njegovo družino in za šport," je dejala Vanderluce Cantuarias, vodja projekta, v sklopu katerega je treniral Fernandes.

MMA borec 2
Twitter


Čeprav so sprva vsi mislili, da je borec umrl zaradi posledic borbe in nokavta, so kasneje potrdili, da je razlog v prevelikem odmerku. "Na testiranju v petek je bil čist, vendar smo izvedeli, da je pozneje noč preživel ob drogah. Ni bio videti, da je bil drogiran, res pa je, da se je močno znojil. Ampak, to je normalno med borbami. V prvih dveh rundah je bil dober, ko pa ga je tekmec zrušil na tla, je začel dobivati napade, ki jih je povzročila droga," je pojasnila Vanderluce.

Fernandes je treniral borilne veščine v socialnem projektu Fernando Campeones, s pomočjo katerega so želeli odvisnikom pomagati skozi borilne veščine. Nesrečni mladenič naj bi se že odvadil drog, vsi so že mislili, da je rešen, a očitno ni bilo tako.

Značke: mma, smrt

Članki iz rubrike