zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 04.04.2019 16:41:42

Giuliani na seznam uvrstil 18 odbojkarjev

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je objavil seznam igralcev, na katere bo računal v letošnji reprezentančni sezoni. Italijanski strokovnjak je na seznam uvrstil 18 odbojkarjev, ki jih bo prvič zbral v sredo, 15. maja, v Kranjski Gori, so sporočili iz odbojkarske zveze Slovenije.

Giuliani, ki je na slovenski klopi nasledil Srba Slobodana Kovača, je na priprave povabil vseh 14 odbojkarjev, ki so nastopili na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, podajalca Dejana Vinčića in Gregorja Ropreta, korektorja Mitjo Gasparinija in Tončka Šterna, srednje blokerje Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Saša Štalekarja in Uroša Pavlovića, sprejemalce Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Alena Šketa in Jana Klobučarja ter prosta igralca Janija Kovačiča in Urbana Tomana.

Na seznamu pa so še sprejemalec Žiga Štern, srednji bloker Matic Videčnik in podajalec Uroš Planinšič, ki so v lanski sezoni, kot člani pomlajene reprezentance, nastopali v evropski ligi. Giuliani je v izbrano vrsto povabil tudi enega največjih slovenskih odbojkarskih talentov, 17-letnega Roka Možiča, ki je z reprezentanco prvič treniral že v lanski sezoni.

Prvi trening bodo slovenski odbojkarji v Kranjski Gori opravili v četrtek, 16. maja.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike