Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.02.2019 20:39:09

Mrakova in Macarolova v Miamiju v svetovnem pokalu šesti

alesfevzer.com
Evropski prvakinji Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem pokalu v jadranju, ki se je končal v morju pred Miamijem, osvojili šesto mesto v razredu 470. V zaključni regati najboljše deseterice za medalje sta bili osmi in sta skupaj osvojili 85 točk. Zmagali sta Nemki Frederike Loewe in Anna Markfort, četrti v zadnji regati (60).

Dan pred zaključno regato za medalje, ki šteje dvojno, sta Mrakova in Macarolova z osmega napredovali na peto mesto (69 točk). Tekmovalki, ki sta lani osvojili tudi naziv za najboljšo slovensko ekipo leta, sta za vodilnima Loewejevo in Markfortovo zaostajali za 17 točk.

Slovenki, ki sta v Miamiju branili lansko zmago, sta imeli 69 točk, pred zadnjim dnevom pa sta tudi za drugim in tretjim mestom precej zaostajali, za 14 in 13 točk. V zadnji regati sta zmagali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki nista imeli možnosti za vrh, s sta na koncu s 77 točkami na petem mestu tudi prehiteli Mrakovo in Macarolovo.



Nemki Fabienne Oster in Anastasiya Winkel sta s tretjim mestom v zadnjem plovu prejšnje tretje mesto zamenjali za končno drugo (52). Tudi Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan sta s 64 točkami prehiteli pred regato drugouvrščeni Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (65). Slednji sta bili v izenačenem boju za vrh v zadnji regati peti, Brazilki pa drugi.

Peter Janežič in Sebastian Prinčič, preostala slovenska tekmovalca na tekmi, sta v razredu 49er že pred tem zasedla končno 32. mesto (214).

Članki iz rubrike