Jelena Vadnjal Odkrito.si

Družina Jelene Vadnjal letos brez velikonočnih ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

merlak Njena.si

Porod pred vrati: Majo Martino Merljak grabi ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.01.2019 22:15:27

Slovaki premočni za Konstruktor

Timi Jurančič je priboril častno točko za Konstruktor.
psno
V Podbrezovi na Slovaškem je bila na sporedu prva tekma drugega kroga evrolige. Pri domači Železiarni je gostoval naš prvak Konstruktor.

Na tihem smo sicer pričakovali, da bi morda Mariborčani lahko presenetili. Toda od tega ni bilo nič, saj so domačini maksimalno resno vzeli tekmo in zaključili svoj nastop pri izvrstnih 3965 kegljih. To pa je rezultat, o katerem lahko pri nas lahko le sanjamo. Toda Mariborčani so zapustili vseeno zelo dober vtis, pa tudi ekipni rezultat 3712 je za Konstruktor izredno lep. Pri domačih je začel Srb Daniel Tepša, ki je nastop zaključil pri izvrstnih 693 kegljih. Zelo hrabro pa se mu je po robu postavil Luka Sajko, ki je prišel do 646 kegljev. Na dosegu je imel tudi nov osebni rekord, toda v zadnji seriji mu je zmanjkalo moči (130); nekaj podobnega se mu je zgodilo tudi v Zaprešiču.

Istočasno je igral tudi Timi Jurančič, ki je lep čas lomil Vadoviča in v drugi polovici nastopa je zlomil njegov odpor in prišel do častne točke, saj je zmagal s 652:612. V drugi tretjini tekme so domačini prek svojega najboljšega Slovaka Erika Kune (674) dokončno potrdili visoko zmago. Našim Štajercem se je odpirala možnost še za drugo točko, saj je bil Aleš Blaž na dobri poti proti Pasiaku. Toda v zadnjih dveh nizih je imel kar obilo težav z nogo, kar se mu je poznalo že v polno, še bolj pa v čiščenju. Vseeno pa je prišel do lepih 632 kegljev.

V zaključku tekme je vrhunsko predstavo pokazal Vilmoš Zavarko, ki je zaključil na 695 podrtih kegljih. Vrhunskih 700 kegljev je zapravil v tretjem nizu, ko je podrl za njega skromnih 156 kegljev. Podbrezova je ob koncu za svojim klubskim rekordom zaostala le za 50 kegljev. To pa seveda pove, da so šli resnično na polno brez kakršnegakoli podcenjevanja.

Kljub relativno visokemu porazu pa je bil trener Bojan Pihlar vseeno zadovoljen s predstavo svojih fantov in tudi pristopom k tekmi. Boljši rezultat bo Konstruktor iskal čez tri tedne na povratnem dvoboju na kegljišču Tabor v Mariboru, ki je občutno težji od objekta na Slovaškem. Že sedaj pa velja poziv gledalcem, da si ogledajo ta dvoboj, saj bodo končno imeli čast videti neverjetnega Vilija Zavarka.

Železiarne Podbrezova – Konstruktor 7:1 (17:7;3965:3712)
Daniel Tepša – Luka Sajko 3:1 (693:646), Bystrik Vadovič – Timi Jurančič 2:2 (616:652), Erik Kuna – Boštjan Zvezič 3:1 (674:579), Milan Tomka – Matej Lepej 3:1 (640:603), Tomaš Pasiak – Aleš Blaž 3:1 (647:632), Vilmoš Zavarko – Miha Dobnikar 3:1 (695:600)
Galerija

Članki iz rubrike