mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.01.2019 22:30:23

ACH v derbiju vodilnih ekip zanesljivo ugnal Maribor

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo sprehod do prvega mesta po rednem delu državnega prvenstva. Do 12. kroga so bili njegovi najbližji zasledovalci igralci Maribora, ki so bili na derbiju v Ljubljani brez pravih možnosti, tako da so morali drugo mesto prepustiti Calcitu Volleyju.

Varovanci Andreja Urnauta, ki bodo med tednom odigrali četrto tekmo v ligi prvakov, gostovali bodo v St. Peterburgu, so tekmo začeli resno in gladko dobili prvi niz. V drugega pa niso vstopili najbolj zbrano, Mariborčani so povedli z 10:4. Toda izkazalo se je, da so bile to edine črne minute prvakov na tekmi, lov za tekmecem so v končnici dokončali, izkoristili pa svojo tretjo zaključno žogo. V tretjem nizu so nato na začetku povedli, pozneje pa se niso posebej naprezali, brez večjih težav so pridobljeno prednost tudi zadržali.

"Po lahko osvojenem prvem nizu smo prelahko vstopili v drugega. Rahel padec koncentracije, nasprotniki so nekaj težkih točk solidno odigrali in niz je bil izgubljen. Vseeno mislim, da smo tri nize odigrali dobro in povsem zasluženo zmagali," je po tekmi dejal Urnaut, ki je z izjemo Roka Satlerja uporabil vse igralce. Nihče med njimi ni izstopal, z desetimi točkami je bil najučinkovitejši Petar Đirlić. Na drugi strani pa so se lahko Ljubljančani spet prepričali o kakovosti najobetavnejšega slovenskega igralca Roka Možiča, ki je dosegel 16 točk, še eno več pa je prispeval Jernej Detela.

Isto razmerje zmag in porazov kot Maribor ima zdaj tudi Salonit, ki je gladko ugnal Panvito Pomgrad. Sobočani letos na gostovanjih niso posebej nevarni, tako je bilo tudi v Kanalu, kjer so imeli še dodatno nevšečnost, igrali so brez v zadnjih tekmah zelo razpoloženega Gorazda Flisarja. Brez blokerja, ki je imel družinske obveznosti, so bili enakovredni le v prvem nizu, ko so izničili začetni zaostanek 3:7, nato pa celo prešli v vodstvo, zadnjič so vodili s 17:16. V zaključku pa so po nepotrebnem začeli delati napake, kar je kaznoval predvsem Fran Peterlin. V preostalih dveh nizih pravega odpora Prekmurcev ni bilo, zato se je tekma hitro končala.


"Dobro je, da se je vrnil kapetan Dejan Čabarkapa. To nam daje dodatno sigurnost v ključnih trenutkih tekem. Upam, da bomo nadaljevali tako naprej," je bil zadovoljen domači trener Igor Šimunčić.

Zanesljivo zmago so zabeležili tudi igralci Šoštanja Topolšice, s 3:0 so premagali predzadnje Črnuče, bolj razburljivo je bilo v Novem mestu, kjer sta se pomerila Krka in kranjska Hiša na kolesih. Ko so po napetem drugem nizu Kranjčani povedli z 2:0, ni še nič kazalo na dramatičen zaključek, a gosti so nato začeli delati napake, kar so domači znali izkoristiti. Dobili so tretji niz, nato pa tudi četrtega, čeprav so bili v njem že na robu poraza. Gorenjci so imeli dve zaključni žogi, a ju niso izkoristili, prednost je na stran gostov z napako povrnil Črtomir Bošnjak, niz za "tie break" pa je zaključil Valentin Turk.

Če so v tretjem in četrtem nizu delali napake predvsem gosti, pa je bila v skrajšanem nizu to lastnost domačih. Po treh zaporednih Martina Kosmine je bilo 2:5, še po dveh je prednost narasla na pet točk (7:12). Ko jo je Janko Bregant, s 23 točkami najučinkovitejši igralec tekme, še povišal, je bilo jasno, da bosta točki odšli v Kranj.

Že v petek Calcit Volley ni imel težav s Hočami.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike