Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 14.12.2018 20:03:26

Slovenke v prvem jakostnem bobnu

alesfevzer.com
Slovenski ženski rokometni reprezentanci je 13. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu prinesel prvi jakostni boben in vsaj na papirju ugodnejšega tekmeca na sobotnem žrebu dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto na Japonskem. Žreb se bo v Parizu pričel ob 16.30.

Slovenija se je izognila najmočnejšim reprezentancam na stari celini. Francija, branilka naslova, ter vse polfinalistke letošnjega zaključnega turnirja v Franciji (Rusija, Nizozemska in Romunija), so se neposredno prebile na mundial, ki bo decembra prihodnje leto v deželi vzhajajočega sonca.

Poleg Slovenije bodo sobotni žreb v prvem jakostnem bobnu v sloviti pariški dvorani Bercy pričakale še Danska, Španija, Nemčija, Madžarska, Črna gora, Norveška, Srbija in Švedska, njene možne tekmice pa so Avstrija, Hrvaška, Češka, Poljska, Belorusija, Islandija, Makedonija, Švica in Slovaška.

Prve kvalifikacijske tekme bodo na sporedu med 31. majem in 2. junijem, povratne pa med 4. in 6. junijem prihodnje leto.

Slovenija je doslej petkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila na Hrvaškem 2003, ko je zasedla osmo mesto. V Italiji 2001 je osvojila deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14. mesto, na premiernem nastopu v Nemčiji 1997 pa 18. mesto.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike