Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

STA
STA
0 14.12.2018 17:11:31

Kdo bodo ŠPORTNIKI LETA? Odgovore bomo dobili ...

alesfevzer.com
Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) bo v sredo, 19. decembra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma razglasilo najboljše športnike Slovenije v letu 2018. Prireditev Športnik leta 2018 se bo začela ob 20. uri. Lani so nagrade pobrali košarkar Goran Dragić, alpska smučarka Ilka Štuhec in košarkarska reprezentanca Slovenije.

"Poleg najboljše športnice in športnika Slovenije za leto 2018 bodo v Gallusovi dvorani razglasili tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta. Nagrado je DŠNS lani podelil četrtič, po atletinji Maruši Mišmaš, motokrosistu Timu Gajserju in športni plezalki Janji Garnbret jo je dobil košarkar Luka Dončić, ki je osvojil tudi tretje mesto med posamezniki," je na novinarski konferenci navedel predsednik DŠNS Jože Zidar.

Letos bo enainpetdeseta podelitev nagrad DŠNS, ki jo bo ob 20. uri neposredno prenašala tudi RTV Slovenija. Prvič je razglasitev Športnik leta potekala leta 1968, ko sta bila najboljša telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marijana Lubej. Letos bo dogajanje med drugim tudi v znamenju 120-letnice rojstva olimpionika Leona Štuklja.

Nagrade bodo tokrat podelili legendarni slovenski trenerji Zmago Sagadin, Bojan Prašnikar, Vladimir Kevo, Miloš Janša, Marta Bon, Lojze Mikolič, Adi Urnaut in Andrea Massi.Voditelja bosta Saša Jerkovič in igralka Ajda Smrekar. Režiser je Mile Vilar, scenograf Ivo Koritnik.

Glasbene točke bodo prispevali BQL in Nika Zorjan ter Raiven. Z akrobatskimi točkami bodo dogajanje popestrili člani različnih generacij ŠD Sokol Bežigrad in skupina Dunking Devils. Za glasbeno spremljavo bodo skrbele Kozmične vrane, vrhunski glasbeniki v sestavi Jani Šepetavec (saksofon), Borut Rampih (bobni), Miha Ribarič (bas kitara) in Julijan Erič (kitara).

DŠNS prireditev tudi letos organizira v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v olimpijskem letu in je tudi finančno podprl prireditev. Priznanja za najboljše športnike je izdelala Skupina SIJ.

Značke: športnik, leto, nagrada

Članki iz rubrike