pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 14.12.2018 10:52:13

Poslej ni več popravnega

Po osvojenem pokalu Slovenije NTK Fužinar želi tudi državni naslov.
Oste Bakal
Ta konec tedna se začenja drugi del ligaškega državnega prvenstva, ko bo v obeh prvih ligah Vzajemna vsaka tekma izjemno pomembna.

V 10. krogu 1. moške lige bo v ospredju štajersko – prekmurski derbi, kajti v mariborskem Taboru gostuje ekipa puconske Keme. Glede na prvi del prvenstva so izraziti favoriti Mariborčani, ki so prav v zadnjem krogu proti Krki doživeli prvi in edini poraz v dosedanjem delu prvenstva. Kljub temu bodo varovanci Mirka Milovančevića morali zaigrati na vso moč, kajti Tomaž Pelcar, Luka Norčič in Damjan Zelko še zdaleč niso za podcenjevanje. V vsakem primeru v Mariboru lahko pričakujemo zanimiv in dramatičen dvoboj, v katerem bodo ljubitelji bele žogice gotovo uživali.

Vodilna na lestvici Krka, ki brani državni naslov iz prejšnje sezone, je velika favoritinja na gostovanju v Izoli, toda tudi mladi Primorci lahko osvojijo kakšno točko, še posebej Erik Paulin. Še posebej bo zanimiv lokalni derbi v Mengšu, kjer dve domači ekipi igrata med seboj. V dosedanjem delu prvenstva je bila nekoliko uspešnejša druga ekipa Mengša, ki v tej sezoni prvič nastopa v elitni druščini. Zato je realno pričakovati zmago mladcev Nejca Erjavca, Aljaža Freliha, Roka Trtnika in Tima Pavlija, toda pred koncem prvega dela prvenstva so se razigrali tudi izkušenejši Andraž Avbelj, David Orešnik in Klemen Jazbič. V vsakem primeru se v Mengšu obeta zanimiv in negotov dvoboj. Najlažje delo v tem krogu čaka ekipo Kajuh Slovana, ki gostuje v Murski Soboti. Vse razen zmage gostov s Kodeljevega bi bilo presenečenje, čeprav ne gre prezreti, da bi tudi domačin Tomaž Roudi lahko premagal vse tri Ljubljančane. Če bo še kdo pomagal, bi lahko Sobočani osvojili prvi par točk v tem prvenstvu...

V vnaprej odigranem savinjsko – koroškem spopadu so gostje z Raven na Koroškem pričakovano dosegli prepričljivo zmago. Jamšek in Horvat sta slavila po dvakrat, eno točko pa je prispeval še Petrovčič, ki je klonil proti Roscu.

Med dekleti, kjer so aktualne državne prvakinje proste, bo najbolj zanimivo in negotovo v Logatcu, kjer gostuje ekipa Kajuh Slovana. Notranjke bi sicer morale zmagati, še zlasti, če bi njihova prva igralka Nina Zupančič osvojila vse tri točke. Tod tudi Špela Polončič ima v svojih vrstah izvrstno Laro Opeka, zraven pa je tudi zelo dobra Tjaša Novak. Tako se obeta sila zanimiv in negotov spopad. Na ostalih treh tekmah je skorajda vse jasno, kajti ekipi Keme Puconci in še zlasti ŽNTK Ljubljana sta veliki favoritinji na gostovanjih v Vrtojbi oziroma Preserju. Prav tako se igralke zaloške Vesne ne bi smele preveč utruditi proti gostjam z Gorenjske.         

I. SNTL – Vzajemna, 10. krog (vse sobota ob 17.00)
Moški
Arrigoni Izola – Krka
ŽNTK Maribor – Kema Puconci
Cornilleau Mengeš – Mengeš
Sobota – Kajuh Slovan
Savinja – Fužinar Inter Diskot 1:5
Slatinšek – Petrovčič 2:3, P. Rosc – Jamšek 0:3, Čopar – Horvat 0:3, P. Rosc – Petrovčič 3:0, Slatinšek – Horvat 1:3, Jovanović – Jamšek 0:3
Ženske
Letrika – Kema Puconci
Vesna Zalog – Jesenice
Logatec – Kajuh Slovan
Preserje – ŽNTK Ljubljana
Arrigoni Izola prosta

Članki iz rubrike