Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2018 21:36:19

Slovenke v Celju izgubile proti Srbkinjam

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji pripravljalni tekmi v Celju izgubila proti Srbiji s 27:35 (11:18).

Slovenija - Srbija 27:35 (11:18)
* Dvorana Golovec, gledalcev 1000, sodnika: Martinčič in Vidali (oba Slovenija).
* Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc, Žabjek, Stanko 4 Abina, Čajko, Koren 6, Barič 3, Čajko 1, Zulić 6, Beganović 1, Vučko, Vojnović, Ahlin, Pišek.
* Srbija: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 9, Trifunović, Lekić 7, Lavko 6, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević, Pop-Lazić 3, D. Radojević 3, Tomašević, Nikolić 2, Stoiljković, Cvijić, Pantić, M. Agbaba.
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Srbija 3 (1).
* Izključitve: Slovenija 2, Srbija 10 minut.
* Rdeči karton: /.


Slovenske rokometašice so v sklopu tedna Evropske rokometne zveze (EHF) odigrale drugo medsebojno tekmo s Srbkinjami. Po sredinem zmagoslavju v Kočevju so danes v Celju morale priznati premoč tekmicam in izgubile s 27:35.


Tekma med Slovenijo in Srbijo je bila le del bogatega današnjega programa v kultni celjski dvorani Golovec, pred reprezentančno tekmo so na veliko sceno stopile tudi nekdanje najboljše rokometašice od slovenske osamosvojitve naprej.

Na dogodku "slovo legend", ki ga je organizirala Rokometna zveza Slovenije (RZS), so se gledalci lahko naslajali nad potezami številnih najboljših dam slovenskega rokometa, kot so Deja Doler, Anja Frešer, Katja Kurent Tatarovac, Branka Mijatović, Simona Šturm, Olga Čečkova, Ina Dolgun, Sergeja Stefanišin in mnoge druge. Izid s tega dvoboja ni bil v ospredju, bolj druženje in pozornost ter zahvala za njihov prispevek za slovenski rokomet.

Na reprezentančni tekmi so bile izbranke Uroša Bregarja v prvem polčasu v podrejenem položaju, njihove tekmice iz Srbije so jih zasenčile v vseh prvinah rokometne igre. Po polovici tekme je bilo jasno, da se jim bodo Srbkinje oddolžile za sredin poraz na Kočevskem, saj so Slovenke zaostajale za sedem golov (11:18).

Slovenske rokometašice, ki so v tem tednu opravile prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji med 29. novembrom in 16. decembrom, v drugem polčasu niso zmogle tekme postaviti na glavo, izkušene Srbkinje so jih vseskozi nadzorovale in na koncu tudi zasluženo zmagale.

V domači reprezentanci je bila strelsko najbolj učinkovita Ana Gros z devetimi goli, šest jih je prispevala Nina Zulić, štiri pa Tjaša Stanko.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike