franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

nu
nu
6 18.07.2018 10:04:53

BRAVO, NEŠO! Nenad Stojaković je po več letih na invalidskem vozičku ter vsega dva meseca po zahtevni operaciji storil TOLE (video)

Grega Wernig
Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Nenad Stojaković se že vrsto let spopada s hudimi težavami s hrbtenico, ki so ga celo prikovale na invalidski voziček. O njegovih zdravstvenih težavah, predvsem pa boju z zdravstveno-birokratskimi mlini na veter, smo že večkrat pisali. Potem je zgodba vendarle dobila pozitivni zasuk in zdaj se je zgodilo tisto, kar si je Stojaković tako srčno želel.

Bil je športnik od glave do pete, športni multipraktik, iz rokometa je namreč zajadral v atletiko, suval kroglo, pa nato udrihal po odbojkarski žogi, na koncu pa se je vrnil k svoji prvinski ljubezni rokometu. Trboveljski Rudar, Trebnje, Dobova, pa reprezentanca, s katero je na sredozemskih igrah leta 1993 osvojil prvo kolajno v njeni zgodovini. Srčen borec na igrišču ter priljubljen lik v slačilnici. Ko je bila Ekipa še mesečnik, je nastal zapis z naslovom »Tudi NBA še nisem prečrtal« oziroma nekaj v tem smislu. In tudi zato ga je bilo tako težko gledati v invalidskem vozičku, na katerega je bil prikovan v zadnjih letih.

In tudi zato je bil odziv na humanitarno akcijo, v kateri so se zbirala sredstva za operacijo v Švici, precejšen. Operacijo hrbtenice je opravil pred dvema mesecema v Švici, pred dnevi pa je v javnost prišel spodnji video posnetek. Po dveh mesecih po operaciji se je že postavil na noge. Borec, ki se ne da.

Članki iz rubrike