tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

3c9d4564307b33be9128-bar-lara-in-ziga Njena.si

Lara in Žiga zopet v akciji

STA
STA
1 17.07.2018 19:42:09

V uvodu tri kolajne mladih kajakašev in kanuistov

vszi
Z ekipnimi tekmami se je v italijanski Ivreji začelo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Slovenski reprezentanti so prvi dan poskrbeli za tri kolajne. Kanuistke do 23 let in mladinke v kajaku so osvojile srebro, mladinci v kanuju pa so bili bronasti.

V treh ekipnih nastopih so slovenske tekmovalke prišle do dveh kolajn. Najprej so se srebrne kolajne veselile mladinke Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Sara Belingar v kajaku. V popoldanskem sporedu sta Hočevarjeva in Novakova združili moči še z Nino Bizjak. V konkurenci kanuistk do 23 let so se tekmovalke še enkrat zavihtele na drugo mesto. Za prvo slovensko kolajno prvenstva pa so poskrbeli mladinci Nejc Polenčič, Urh Turnšek in Jaka Bernat, ki so bili tretji v ekipni tekmi kanuistov.

"Zelo sem vesela. Boljše skoraj ne bi moglo biti. Morda le, če bi bila zlata. Res je super,""se je po drugi kolajni dneva veselila Lea Novak, Eva Alina Hočevar pa dodala: "Zelo dober začetek prvenstva. Upam, da se bo tako nadaljevalo."

V ekipi kanuistov do 23 let so veslali Žiga Taljat, Klemen Vidmar in Tine Kancler, ki se že nekaj dni spopada z zdravstvenimi težavami. Slovenska trojica je priveslala do osmega mesta. Med kajakašicami do 23 let so veslale Eva Jeklin, Zala Zanoškar in Sara Belingar, članica srebrne mladinske ekipe, ki so na koncu zasedle enajsto mesto. Lani so naši kajakaši, v postavi Žan Jakše, Vid Kuder Marušič in Martin Srabotnik, osvojili kolajno na SP do 23 let, tokrat pa sta ekipo, kjer je Žana Jakšeta zamenjal Niko Testen, od zmagovalnega odra ločili manj kot dve sekundi. Bili so peti. Kot zadnji so se na progo podali še mladinci v kajaku. Lan Tominc, Ulan Valant in Vid Oštrbenk so bili sedmi.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike