stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.07.2018 18:00:11

Odbojkarji začeli priprave na septembrsko SP

FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki bo septembra potekalo v Bolgariji in Italiji. Reprezentanti so se danes zbrali v Kranjski Gori, selektor Slobodan Kovač pa ima na voljo vse najboljše slovenske odbojkarje.

Slovenski odbojkarji so si vozovnico za SP zagotovili z zmago v lanskih kvalifikacijah, ko so v Ljubljani premagali Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in Belgijo ter se pred domačimi navijači veselili zgodovinskega uspeha. Sledila sta še zmaga v drugi skupini svetovne lige in osmo mesto na evropskem prvenstvu na Poljskem.

Nosilci igre izbrane vrste so spomladi po dogovoru s selektorjem Kovačem namesto igranja v evropski ligi dobili priložnost za počitek in se pripravljali po individualnih programih. "Dejstvo je, da so se vsi igralci dobro spočili. Nekateri so imeli daljši odmor, a smo se prej dogovorili, da na priprave pridejo kar najbolje pripravljeni in da lahko že prve treninge opravimo na dokaj visoki ravni. Motiv je velik, imamo zelo kakovostno ekipo in zdaj bo vse odvisno od nas samih. Cilj je svetovno prvenstvo in v naslednjih dveh mesecih bomo dali vse od sebe, da na svetovno prvenstvo pridemo kar najbolje pripravljeni," je na zboru reprezentance v Kranjski Gori povedal Kovač.

561-57-cebulj fivb
fivb.com


Tine Urnaut poudarja, da se vsi zavedajo, kaj pomeni ta začetek priprav: "Vsi vemo, zakaj smo tu. Smo zelo motivirani in glede na vse, kar se je dogajalo v preteklosti, je ta motiv še večji. Na svetovno prvenstvo odhajamo s ciljem, da dosežemo čim boljši rezultat."

Kapetanu izbrane vrste je pritrdil tudi Alen Šket: "Na te priprave smo po dolgem počitku, ki nam je prišel zelo prav, prišli kar najbolj motivirani. Čakajo nas naporni treningi, sploh v prvih treh tednih. A za svetovno prvenstvo imamo visoke cilje, zavedamo se, da bo vse odvisno od nas samih. Skupina je kar ugodna in merimo na najvišja mesta."

Ob Urošu Pavloviću, ki je za izbrano vrsto nazadnje igral na evropskem prvenstvu 2015, je na Kovačevem seznamu še en novinec, Alen Djordjevič. Najmlajši pa je 16-letni Rok Možič.

927-28-29-gasparini nm
m24



Slovenski odbojkarji bodo v Kranjski Gori ostali tri tedne, nato pa se bodo preselili v Maribor, kjer jih čakajo prve neuradne pripravljalne tekme. Prvi uradni tekmi v pripravljalnem obdobju bo reprezentanca predvidoma odigrala 23. in 24. avgusta v Nemčiji, med 6. in 8. septembrom pa bo Slovenija v Ljubljani gostila kar tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanado in Iran. Turnir bo predstavljal tudi zaključek priprav na svetovno prvenstvo.

"Bližje kot bo svetovno prvenstvo, zahtevnejši bodo naši nasprotniki. Zahvaljujoč Odbojkarski zvezi Slovenije bomo imeli priložnost igrati proti Iranu in Kanadi, ki je v lanski svetovni ligi osvojila medaljo pa z vedno odličnimi ZDA ter morda še s katero od ekip, saj bo veliko reprezentanc priprave opravilo prav v Sloveniji. Tekem bo dovolj, važno pa je samo to, da kar najbolje pripravljeni pričakamo že pripravljalne tekme in še posebej svetovno prvenstvo," je o poteku odločilnega dela priprav dejal selektor Kovač.

Seznam igralcev Slovenije:

Podajalci:
Uroš Planinšič, Dejan Vinčič, Gregor Ropret,
Korektorja:
Mitja Gasparini, Tonček Štern
Srednji blokerji:
Dane Mijatović, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Uroš Pavlović, Alen Pajenk
Sprejemalci:
Alen Djordjevič, Rok Možič, Jan Klobučar, Klemen Čebulj, Tine Urnaut, Alen Šket
Prosta igralca:
Urban Toman, Jani Kovačič

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike