Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
11 27.01.2018 17:42:27

Kot da vse, kar se je dogajalo na Hrvaškem, ŠE NI BILO DOVOLJ: Rokometaši dobili nasprotnika v kvalifikacijah za SP, žreb pa bi težko bil ...

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu med 9. in 27. januarjem prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji pomerila s Madžarsko. Obe tekmi bosta junija, prva v Sloveniji, povratna na Madžarskem.

Slovenija je današnji kvalifikacijski žreb v zagrebški Areni pričakala v prvem jakostnem bobnu. V njem so bile tudi poraženka nedeljske finalne tekme na evropskem prvenstvu na Hrvaškem med Španijo in Švedsko ter Češka, Hrvaška, Norveška, Belorusija, Makedonija, Srbija in Islandija, njene možne tekmice pa so bile Avstrija, Črna gora, Madžarska, Litva, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Rusija in zmagovalka dvoboja Švica - Bosna in Hercegovina.

Igra kroglic je odločila, da se bodo izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića pomerili z vzhodnimi sosedi. "Vedno znova in znova se moramo dokazovati," so bile uvodne besede direktorja slovenske reprezentance Uroša Mohoriča, ki se je žreba udeležil skupaj z generalnim sekretarjem Rokometne zveze Slovenije Goranom Cvijićem. "Dobili smo enega najtežjih tekmecev iz drugega jakostnega bobna. Madžarska je že vrsto let na vrhu svetovne in evropske scene, z njo smo se v preteklosti že velikokrat pomerili. Glede na to, da bomo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, je naša želja, da si že na prvi tekmi priigramo čim boljše izhodišče. Glede na klubsko sceno je Madžarska v prednosti, a mi bomo naredili vse, da si na reprezentančnem prizorišču izborimo nastop na svetovnem prvenstvu," je še dodal Mohorič.



Na svetovno prvenstvo so se iz Evrope že uvrstili branilci naslova iz Francije ter gostitelji Nemci in Danci, mesto na SP pa si bo izborila tudi zmagovita ekipa nedeljske finalne tekme med Španijo in Švedsko na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Svetovno prvenstvo bodo gostili nemški Berlin, Hamburg, München in Köln ter danska Koebenhavn in Herning.

Drugi kvalifikacijski pari so: Srbija - Portugalska, Litva - Islandija, Češka - Rusija, Belorusija - Avstrija, Makedonija - Romunija, Nizozemska - poraženka finalne tekme na EP Švedska - Španija, Norveška - zmagovalka dvoboja Švica/BiH in Hrvaška - Črna gora.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike