sebastjan cimerotić Odkrito.si

Sebastjan Cimirotič ima velike težave

domžale, ekološka bomba, odlagališče Svet24.si

FOTO: So prebivalci na obrobju Domžal na pragu ...

Netta Barzaila Svet24.si

Kljub zmagi se prihodnja Evrovizija morda ne bo ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Meghan Markle Njena.si

Meghan Markle se je javno posmehovala svojemu ...

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

STA
STA
11 27.01.2018 17:42:27

Kot da vse, kar se je dogajalo na Hrvaškem, ŠE NI BILO DOVOLJ: Rokometaši dobili nasprotnika v kvalifikacijah za SP, žreb pa bi težko bil ...

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu med 9. in 27. januarjem prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji pomerila s Madžarsko. Obe tekmi bosta junija, prva v Sloveniji, povratna na Madžarskem.

Slovenija je današnji kvalifikacijski žreb v zagrebški Areni pričakala v prvem jakostnem bobnu. V njem so bile tudi poraženka nedeljske finalne tekme na evropskem prvenstvu na Hrvaškem med Španijo in Švedsko ter Češka, Hrvaška, Norveška, Belorusija, Makedonija, Srbija in Islandija, njene možne tekmice pa so bile Avstrija, Črna gora, Madžarska, Litva, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Rusija in zmagovalka dvoboja Švica - Bosna in Hercegovina.

Igra kroglic je odločila, da se bodo izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića pomerili z vzhodnimi sosedi. "Vedno znova in znova se moramo dokazovati," so bile uvodne besede direktorja slovenske reprezentance Uroša Mohoriča, ki se je žreba udeležil skupaj z generalnim sekretarjem Rokometne zveze Slovenije Goranom Cvijićem. "Dobili smo enega najtežjih tekmecev iz drugega jakostnega bobna. Madžarska je že vrsto let na vrhu svetovne in evropske scene, z njo smo se v preteklosti že velikokrat pomerili. Glede na to, da bomo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, je naša želja, da si že na prvi tekmi priigramo čim boljše izhodišče. Glede na klubsko sceno je Madžarska v prednosti, a mi bomo naredili vse, da si na reprezentančnem prizorišču izborimo nastop na svetovnem prvenstvu," je še dodal Mohorič.

Na svetovno prvenstvo so se iz Evrope že uvrstili branilci naslova iz Francije ter gostitelji Nemci in Danci, mesto na SP pa si bo izborila tudi zmagovita ekipa nedeljske finalne tekme med Španijo in Švedsko na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Svetovno prvenstvo bodo gostili nemški Berlin, Hamburg, München in Köln ter danska Koebenhavn in Herning.

Drugi kvalifikacijski pari so: Srbija - Portugalska, Litva - Islandija, Češka - Rusija, Belorusija - Avstrija, Makedonija - Romunija, Nizozemska - poraženka finalne tekme na EP Švedska - Španija, Norveška - zmagovalka dvoboja Švica/BiH in Hrvaška - Črna gora.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike