Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.01.2018 22:47:32

Polfinalna para Francija - Španija in Danska - Švedska

Reuters
Na evropskem rokometnem prvenstvu na Hrvaškem se je končalo tekmovanje po skupinah, tako da sta že znana polfinalna para. V skupini II je prvo mesto zasedla Danska, ki bo v polfinalu igrala s Švedsko, drugo pa Španija, za finale se bo merila s prvouvrščeno skupine I, Francijo.

V obeh skupinah je bilo negotovo do konca, pred zadnjim krogom je bilo še precej neznank, ekip, ki so upale na polfinale. Med njimi tudi Slovenija, ki pa je po remiju s Češko možnosti izgubila. Danci so prvo mesto v skupini potrdili z visoko zmago 31:20 nad Makedonijo.

Slednja se je prvem polčasu še držala, ob odmoru je bilo neodločeno, nato pa ji je zmanjkalo moči. Danci so postopoma večali prednost, vodili tudi z 12 goli razlike, tekmo pa mirno pripeljali do konca.

Kdo se bo poleg Danske uvrstil v polfinale, je odločal dvoboj Španije in Nemčije, dveh reprezentanc, ki Slovenije nista premagali. Tudi na tej tekmi je bil polčas izenačen, z golom prednosti so na odmor odšli Španci, ki pa so v drugem polčasu zagospodarili na igrišču. Nemci so za kratek čas zašli v krizo, nikakor niso mogli doseči gola, zapravljali napade, tekmecem pa omogočali, da so zadevali tudi na prazna vrata. Španci so vodili z osmimi goli prednosti, do konca tekme pa polovico te brez posebnih težav tudi zadržali, zmagali so z 31:27.



Do konca negotovo je bilo tudi v skupini v Zagrebu. Tam so najprej na nepomembnem obračunu Belorusi gladko premagali Srbijo, nato pa se je začel odvijati boj za mesti v polfinalu. Norveška je z 28:25 premagala Švedsko, a to je bila za njih pirova zmaga, razlika je bila premajhna, da bi lahko računali na napredovanje. Veseliti pa se niso mogli niti Švedi, njihova usoda je bila v rokah Francozov in Hrvatov.

Že pred tem dvobojem je bilo jasno, da bodo Francozi prvi v skupini, Hrvati, ki bi se v polfinale uvrstili, če bi Norvežani proti Švedom dosegli le en gol več, pa so potrebovali točko. V polni Areni so dvoboj dobro začeli, pokopal pa jih je zaključek prvega polčasa, ko so Francozi, v prvem delu so igrali brez prvega zvezdnika Nikole Karabatića, pobegnili na plus šest.

V prvem polčasu Hrvati niso imeli razpoloženega vratarja, v drugem pa se je "razbranil" Mirko Alilović. Gostitelji prvenstva so jih začeli loviti, se v 53. minuti približali le na gol zaostanka, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Na koncu so Francozi zmagali s 30:27, s tem pa Hrvate poslali v boj za peto mesto, za katerega se bodo borili s Čehi.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike