Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 24.01.2018 08:33:30

Veselin Vujović RAZKRIL: Povem vam, kaj so si kar naenkrat želeli MOJI IGRALCI

Martin Metelko
Spet so vse pretentali. Slovenski rokometaši so v zadnjih dneh delovali povsem potolčeni, še bolj kot po uvodnem zagrebškem porazu proti Makedoniji, potem pa spet šokirali s fenomenalno predstavo. In kar naenkrat so v igri za polfinale …

"Govorili smo o tem, koliko bi nam pomenilo, da drugi del končamo s petimi točkami. Če zaradi drugega ne, da bi lahko s tem potrdili, da smo bili v prvem delu oškodovani. Velika stvar je pokazati karakter in zmagati tako tekmo, ko v igri ni nekaj tako velikega, saj smo vedeli, da smo odvisni od drugih rezultatov. Ampak pomembno je, da se naučimo zmagovati velike in male tekme. Tako tiste za deseto kot tiste za tretje mesto ali zlato. Ko se ekipa nauči nekaj takega, je vse lažje," je povedal Veselin Vujović in razložil, kako težko delo je imel v zadnjih dneh predvsem pri psihični pripravi svojega moštva. "Bili so čustveno izpraznjeni, potem ko smo iz prvega kroga prišli z eno točko, ter nato takoj izgubili z Danci. Začeli smo z neko matematiko, ki ni bila ravno realna, zato je postalo težko. Naenkrat so si moji igralci želeli domov k družinam. Veste, kako je to: če loviš polfinale, potem ti je vseeno, če si na prvenstvu šest mesecev. No, mi smo domotožje nekako premagali in verjamem, da bomo tudi proti Čehom pravi. Po mojem mnenju so presenečenje prvenstva, zato bo težko," je prepričan Vuja.

Z matematiko, ki je Sloveniji z vsakim dnem bolj naklonjena, se ni želel ukvarjati. Ali polfinale, ali tekma za peto mesto, ali kakšna druga uvrstitev, ki se po vsem tem zdi še najmanj verjetna …"Kakorkoli se bo razpletlo, ne bomo jamrali. Sprejeli bomo uvrstitev, ki jo bomo dosegli, nato pa analizirali, kaj bi lahko naredili bolje in kaj moramo narediti v bodoče."

Članki iz rubrike