Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
7 24.01.2018 08:02:09

Danes so DOVOLJENE SANJE. Kaj vse se mora zgoditi za SLOVENSKI EPSKI POLFINALE?

Martin Metelko
Na evropskem prvenstvu na Hrvaškem so na sporedu tekme zadnjega kroga drugega dela, Veselin Vujović in njegovi izbranci še naprej lahko upajo na polfinale.

Za slovensko moško rokometno reprezentanco se je torek razpletel sanjsko. Po zmagi nad Španijo z 31:26 je Češka na drugi tekmi skupine II v Varaždinu ukanila Makedonijo s 25:24, po izidu te tekme pa ima Slovenija še vedno možnosti, da se prebije v polfinale ali pa osvoji tretje mesto v skupini, kar ji prinaša tekmo za končno peto mesto.

Slovenija se v polfinale lahko uvrsti v primeru, da premaga Češko, ob tem pa mora Danska ugnati Makedonijo, obračun med Nemčijo in Španijo pa se mora končati z neodločenim izidom. V tem primeru bi se naredil krog treh ekip s po petimi točkami, Slovenija pa bi bila v prednosti, saj se je z Nemčijo razšla z neodločenim izidom 25:25, Španijo pa premagala z 31:26. V primeru zmage Slovenije nad Češko, Danske nad Makedonijo ter zmagi Španije ali Nemčije na medsebojni tekmi pa bo osvojila tretje mesto v skupini in igrala tekmo za končno peto mesto, ki prinaša neposreden nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji.

Danska si je ne glede na razplet današnje tekme že izborila nastop v polfinalu, njena zmaga nad Makedonijo pa je za Slovenijo izjemnega pomena, saj bi se v primeru danskega poraza Makedonija po številu točk izenačila s Slovenijo in bila na lestvici v prednosti zavoljo zmage v skupinskem delu v Zagrebu s 25:24.

Pred današnjimi tekmami zadnjega kroga je v najboljšem položaju Danska s šestimi točkami, Španija, Nemčijo in Češka jih imajo po štiri, Slovenija in Makedonija pa po tri točke. Pari zadnjega kroga v Varaždinu so Slovenija - Češka (16.00), Makedonija - Danska (18.15) in Nemčija - Španija (20.30).

Češka je za mnoge najbolj prijetno presenečenje letošnjega turnirja na Hrvaškem. V dosedanjem delu turnirja je premagala Dansko z 28:27, Madžarsko s 33:27 ter Makedonijo s 25:24, izgubila pa proti Španiji s 15:32 in Nemčiji z 19:22.

Danes bodo na sporedu tudi tekme zadnjega kroga v zagrebški skupini I, pari pa so naslednji: Srbija - Belorusija (16.00), Švedska - Norveška (18.15) in Hrvaška - Francija (20.30). V tej skupini vodi Francija z osmimi točkami, Hrvaška in Švedska jih imata po šest, Norveška štiri, Belorusija in Srbija pa sta brez njih.

Članki iz rubrike