piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

sta
sta
1 14.06.2024 18:46:26

Beli dim nad Zlatorogom, Celjane bo na pota stare slave popeljal reprezentančni trener

alesfevzer.com
Celjski rokometaši, ki si krčevito prizadevajo splavati iz kriznega obdobja, so naposled objavili ime novega stratega.

Trener rokometašev Celja Pivovarne laško v naslednjih dveh sezonah bo Portugalec Paulo Periera, ki od leta 2016 uspešno vodi moško reprezentanco Portugalske. Z njo je leta 2020 zasedel šesto mesto na evropskem prvenstvu, leta 2021 pa deveto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Delo v Celju je za vsakega trenerja vir ponosa in tudi jaz nisem izjema. Vem, da bom delal v rokometni deželi, z inteligentnimi in pozornimi ljudmi, v zgodovinsko pomembnem klubu v Evropi, ki ima sposobnost ustvarjati rokometaše izjemne kakovosti. Prav tako vem, da si vodstvo kluba želi vrniti klub tja, kjer je bil v preteklosti. To bo dolga pot, ki bo zahtevala sledenje že vzpostavljenim smernicam in strategiji, katere del bom z velikim ponosom in občutkom odgovornosti. To bo mlada ekipa z veliko ambicijami, ki ji bomo morali pomagati rasti," je za spletno stran kluba dejal novi trener.

pereira


Pot glavnega trenerja je 59-letni Portugalec začel leta 1996 v klubu CPN iz Porta, leta 1999 je bil pomočnik, od leta 2003 pa tudi glavni trener Porta. Pozneje je v Španiji vodil Cangas, med letoma 2008 in 2015 je bil selektor ženskih reprezentanc Angole in Tunizije, ob tem pa tudi vodil tamkajšnja kluba. Leta 2016 je postal selektor Portugalske, ki jo uspešno vodi še danes. Dvojno vlogo trenerja in selektorja je opravljal še med letoma 2017 in 2019, ko je vodil ekipo CSM Bukarešta, s katero je v sezoni 2018/2019 osvojil pokal challenge, zadnjih pet let pa se je povsem posvetil vodenju Portugalske, so svojega stratega predstavili Celjani.

"Prešli smo v tretjo fazo, fazo rasti, razvoja in napredka. Na podlagi tega je bilo pri izboru trenerja prvo vodilo, da najdemo prvokategornika, z dokazanimi mednarodnimi izkušnjami in bogatim življenjepisom, ki bo delal z našimi mladimi fanti in uspešno gradil dolgoročno zgodbo. Zato je izbor padel na Paula Pereira, ki je zelo znano rokometno ime, Portugalsko je postavil na rokometni zemljevid v zadnjem desetletju in z njo dosega odlične rezultate," je izbiro utemeljil predsednik kluba Gregor Planteu in dodal:

"Prepričala nas je njegova energija, njegove izkušnje, njegove simpatije do Celja in njegovo razumevanje klubske strategije. Zaveda se, v kakšno rokometno okolje prihaja in v kakšni fazi razvoja se nahajamo. Pomembno pa je predvsem, da vse znanje prenese na naše igralce in trenerje mlajših selekcij, njegovo delovanje bo tesno povezano tudi z njimi, saj se vsi skupaj zavedamo pomembnosti razvoja mladinskega pogona."

Članki iz rubrike