asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 13.06.2024 19:13:01

Za začetek turnirja Star Contender porazi Slovencev

alesfevzer.com
Na namiznoteniškem turnirju Star Contender v Ljubljani se je začel glavni turnir. Slovenski igralci so ga odprli s šestimi porazi, v prvem krogu so med posameznicami že izpadle Sara Tokić, Lara Opeka in Ana Tofant, poslovile so se tudi dvojice Deni Kožul/Peter Hribar, Katarina Stražar/Lea Paulin in mešana dvojica Aljaž Godec/Ana Tofant.

Tokić je z 1:3 izgubila proti izkušeni Madžarki Georgini Pota, Opeka je z istim izidom priznala premoč Tajki Suthasini Sawettabut, od Tofant pa je bila s 3:0 boljša Slovakinja Barbora Balažova.

Kožul in Hribar, ki bosta skupaj igrala tudi na olimpijskih igrah, sta dvoboj proti Tajvancema Cheng-jui Kau in Chih-Yuan Chuangu dobro začela, dobila prvi niz, po izenačenju na 1:1 pa jima je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. Tretji in četrti niz sta namreč izgubila v podaljšku, na 10 in 13..

Stražar in Paulin sta bili Romunki Adini Diaconu ter Španki Marii Xiao enakovredni le v prvem nizu, izgubili sta ga s 14:16, v drugih dveh sta bili tekmici prepričljivo boljši.


Godec in Tofant sta z 0:3 izgubila proti španskemu paru Alvaro Roble/Maria Xia.

V večernem delu programa bo med posameznicami nastopila še Lea Paulin, merila se bo s 60-letno Luksemburžanko Xia Lian Ni, med posamezniki pa bosta nastopila Kožul in Hribar. Kožula v prvem krogu čaka Južnokorejec Sang Su Lee, če zmaga, pa v petek v drugem krogu Nemec Timo Boll, ki se v Ljubljani poslavlja od turnirjev, Hribarja pa Portugalec Joao Geraldo.

Glavni slovenski adut med posamezniki, Jorgić bo v prvem krogu prost, v drugem se bo v petek meril s Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom. Da se navadi na dvorano, pa mu bo danes prav prišel dvoboj dvojic, s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se bosta pomerila s Singapurcema Izaacom Quekom ter Koenom Pangom.

Za mizo bosta danes stopili še mešana dvojica Hribar Tokić in ženska dvojica Tokić/Tofant.

Članki iz rubrike