elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ou
ou
0 13.06.2024 10:48:58

Fair Play v Izoli

Na deževen četrtek, 16. maja, se je ekipa Žogarije odpravila proti obali, točneje v Izolo, kjer je na Osnovni šoli Livade potekal šesti dogodek letošnjega leta.

Udeležilo se ga je pet ekip, vključno z otroki iz gostiteljske šole, Osnovne šole Dušana Bordona Semedela iz Kopra, Cirila Kosmača ter Dante Alighieri Izola. Dogodek se je uradno začel ob 9:30 z uvodno predstavitvijo šol in predstavitvijo fair play protokola, nakazuječ začetek dinamičnega dne.

Začetek je zaznamovalo skupinsko ogrevanje, sledilo je tekmovanje za točke. Gledalci so z navdušenjem opazovali izjemne sposobnosti učencev v nogometu tri na tri in drugih spretnostnih igrah Žogarije. Kviz znanja je postregel z napetim bojem, medtem ko sta igri dekliški nogomet in "Z Vami gospod profesor" še dodatno povečali vznemirjenje med prisotnimi. Novost letošnje sezone, igra Otroški zaklad, je prav tako pritegnila pozornost z iskanjem srebrnika.

Za prigrizke je poskrbel Kekec z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi na zvoke himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale številne aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali delo policije. Predstavniki podjetja Elementum so mlade poučili o pomenu varnih naložb, medtem ko so najmlajši iz vrtca Mavrica uživali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat nas je obiska poštar Pavli s svojim nabiralnikom katerega so otroci napolnili do vrha s svoji čudovitimi pismi narejenimi v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta.


Dogodek se je zaključil z nagovorom podžupanje Agnese Babič in Vesne Rebec, direktorice Centra za kulturo, šport in prireditve, ki sta podelili nagrade. Največ točk je zbrala ekipa Osnovne šole Dante Alighieri Izola, ki se je veselila zmage, največji pokal za fair play pa so prejeli učenci Osnovne šole Dušana Bordona Semedela iz Kopra.

Rezultati
Fair play: OŠ Dušana Bordona Semedela Koper
1. mesto: OŠ Dante Alighieri Izola
2. mesto: OŠ Dušana Bordona Semedela Koper
3. mesto: OŠ Koper
4. mesto: OŠ Cirila Kosmača
5. mesto: OŠ Livade Izola

Značke: žogarija, šport

Članki iz rubrike