luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

STA
STA
1 26.03.2020 21:07:18

SVEŽE! Sezone je predčasno KONEC, PRVAK je znan

Martin Metelko
Predstavniki vseh 12 klubov sprejeli soglasno odločitev.

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je sporočila, da se je sezona 2019/20 zaradi pandemije koronavirusakončala predčasno, naslov državnega prvaka je pripadel ekipi Celje Pivovarna Laško; za končno razvrstitev obvelja lestvica lige NLB, sestavljena iz registriranih rezultatov tekem do 26. marca. Odločitev so na četrtkovi večerni izredni konferenčni seji soglasno sprejeli predstavniki vseh 12 klubov lige NLB. 

Naslov državnega prvaka je tako sedmič zapored pripadel Celju Pivovarni Laško. Za Celjani, ki so 24. v zgodovini postali najboljše slovensko rokometno moštvo, so se zvrstile ekipe Rika Ribnice, Trima Trebnjega, Gorenja Velenja, Dobove, Jeruzalema Ormoža, Krke, Kopra, Slovenj Gradca, Urbanscape Loke, Maribora Branika in Butan plina Izole.

Na izredni seji so klubi razpravljali tudi o tekmovalnem sistemu po prekinitvi tekmovanja. Z dvotretjinsko večino so potrdili sklep, ki bo stopil v veljavo, v kolikor se bodo z njim strinjali predstavniki združenja 1. B SRL. Ta predvideva, da bi se nova sezona lige NLB začela s 14 klubi in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1. B SRL v sezoni 2019/20.

Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igrali dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1. B SRL.

Predsedstvo lige NLB bo v prihodnjih dneh predlog tudi uradno predstavilo združenju 1. B SRL, po njegovem odgovoru pa bodo klubi znova sklicani na sejo.

"Žal nas je situacija s koronavirusom pripeljala do točke, na kateri smo s klubi lige NLB uvideli, da nadaljevanje tekmovanja ne bo mogoče, zato so se predstavniki vseh 12 moštev soglasno odločili za predčasen zaključek sezone. Obenem smo s klubi razpravljali o možnostih, s katerimi bi lahko popravili situacijo v tekmovanju, ki jo je povzročila prekinitev," je uvodoma dejal predsednik Združenja lige NLB Sebastjan Grgeta.

"Vsi klubi si namreč v obstoječem tekmovalnem sistemu niso zagotovili obstanka med najboljšo dvanajsterico v Sloveniji. S klubi smo zato v športnem duhu dosegli načelni konsenz, da bomo kot rešitev za prihodnjo sezono predlagali, da se obstoječi dvanajsterici priključita dva najboljša kluba iz 1. B SRL. To bi bila rešitev le za krajše obdobje, saj bi že v sezoni 2021/22 najmočnejše slovensko rokometno tekmovanje štelo ducat klubov. Predlog bomo v prihodnjih dneh predstavili združenju 1. B SRL, po odgovoru pa naredili naslednje korake," je še dodal Grgeta.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike