polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

ue
ue
0 26.03.2020 20:08:00

MORSKI PES ji je ODGRIZNIL ROKO! Zdaj hoče na svetovno prvenstvo! (foto)

Profimedia
Kakšna odločnost! Kakšna volja in želja po tem, da izpolni svoje otroške sanje.

Bethany Hamilton, danes ima 30 let, je že 17 let brez ene roke. Toda deskarka na valovih želi drseti na valovih uspeha. Že ko je bila stara osem let, je Bethany vedela, kaj hoče. Takrat je zmagala na svoji prvi surferski tekmi. Rojena Havajka je veljala za enega največjih talentov v tem športu. Toda 31. oktobra 2003 se je zgodilo. Zgodaj zjutraj se je takrat 13-letna deklica s prijateljico odpravila na deskanje na otoku Kaua'i. Ko je na morskih valovih ležala na deski, jo je napadel trimetrski tigrasti morski pes.

Bethany Hamilton1
Profimedia

Morska zverina ji je odgriznila levo roko, skoraj natančno pod ramo. Prijateljica ji je pomagala, da je priveslala nazaj na obalo. Z vrvjo z deske ji je prijateljica zaustavila krvavitev in ji tako rešila življenje. Hamiltonova je bila že 26 dni po nesreči spet na surfu. Dve leti kasneje je že zmagala na državnem prvenstvu v svoji kategoriji.   

Bethany Hamilton2
Profimedia


Danes je Bethany mati dveh sinov in zdaj, ko sta ven iz plenic, se je spet popolnoma posvetila športu. Spet je začela tekmovati v svetovnem pokalu v deskanju na valovih in pred njo je velik cilj - nastopiti na svetovnem prvenstvu leta 2021. In, kako je deskati brez ene roke? "Včasih je malce težje obdržati ravnotežje, toda pokazala sem, da znam deskati in da človek lahko deska tudi, če nima dveh rok."

Članki iz rubrike