Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.03.2020 15:49:57

OGROŽEN še en spektakel! Naslednji teden o odpovedi Wimbledona

Profimedia
Zaradi izbruha koronavirusne bolezni letos v načrtovanem terminu od 29. junija do 12. julija ne bodo mogli izpeljati vsakoletnega vrhunca teniške sezone, turnirja za veliki slam v Wimbledonu. Vodilni predstavniki All England Cluba bodo prihodnji teden odločali o dveh scenarijih, preložitvi oziroma odpovedi turnirja, je poročal BBC.

Zaradi izbruha koronavirusne pandemije se obetajo velike spremembe na sporedu teniških turnirjev za veliki slam. Zaradi pandemije so odpovedali oziroma preložili letošnjo sezono na peščenih igriščih. Organizatorji pariškega peščenega velikega slama so letošnji Roland Garros že preložili na september.

Krovna teniška združenja, ATP, WTA in ITF, so pred časom sporočila, da se teniška sezona ne bo nadaljevala pred 7. junijem.

Tradicionalno je odprto prvenstvo Francije drugi teniški turnir za veliki slam sezone. Letos bi se glavni del peščenega grand slama moral v Parizu odviti od 24. maja do 7. junija. Pariški organizatorji so turnir zaradi pandemije covida-19 uradno že prestavili v čas med 20. septembrom in 4. oktobrom. Ta termin pa hodi navzkriž s preostalimi turnirji, ki so bili na koledarju v omenjenih dveh tednih sezone.

Med 20. septembrom in 4. oktobrom sicer potekajo turnirji ATP v Metzu, St. Peterburgu, Chengduju, Sofiji, Zhuhaiju, obenem pa je takrat na sporedu še Laverjev pokal v Bostonu. V tem času so na sporedu tudi turnirji serije WTA v Guangzhouju, Seulu, Tokiu, Wuhanu in Taškentu.


Roland Garros septembra in oktobra pomeni, da se bo glavni del teniških dvobojev na pesku začel le sedem dni po moškem finalu, na katerem bodo razglasili zmagovalca odprtega prvenstva ZDA. US Open, s katerim se tradicionalno konča sezona turnirjev za veliki slam, je namreč na sporedu od 31. avgusta do 13. septembra.

Tretji turnir za veliki slam v sezoni je Wimbledon, ki je letos na sporedu od 29. junija do 12. julija. Organizatorji tega turnirja na travi, ki vsako leto predstavlja vrhunec sezone, so kot povsem nepredstavljivo označili možnost, da bi Wimbledon izpeljali pred praznimi tribunami.

Če ne bi bilo nobene druge možnosti, bi ga potem raje v celoti odpovedali. Nazadnje so turnir na "sveti travi" odpovedali med 2. svetovno vojno. In ta možnost je, glede na informacije, ki jih ima britanska radiotelevizija, tudi najbolj verjetna, torej da Wimbledona z letnico 2020 sploh ne bi bilo.

Preložitev Wimbledona je namreč povezana s številnimi težavami ter tveganji, so sporočili predstavniki igrišč Wimbledon Park Golf Club and Raynes Park. Največje tveganje je povezano prav s podlago, travo, zato je zelo malo verjetno, da bi sledili zgledu Roland Garrosa in Wimbledon prestavili na jesen.

Možnosti za zamik teniških obračunov na igriščih All England Cluba so se odprle s prestavitvijo poletnih olimpijskih iger v Tokiu, vendar pa preložitev za nekaj tednov ne bi imela kakšnega posebnega smisla, upoštevajoč vse okoliščine, povezane z zdravstvenim tveganjem in razlogi, ki so vodili k prestavitvi OI, še ugibajo v Wimbledonu.

Značke: tenis, koronavirus

Članki iz rubrike