Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.09.2019 20:16:05

1. NLB LIGA: Mariborčani presenetljivo do skalpa Velenjčanov, Dobova boljša od Ormoža

Jurij Kodrun
Rokometaši mariborskega Branika so v 3. krogu lige NLB premagali velenjsko Gorenje s 25:22 (13:9).


Osrednja tekma 3. kroga se je končala z zmagoslavjem Mariborčanov, ki so po uvodnih porazih proti Novomeščanom in Ribničanom na svoj račun vknjižili prvi par točk. Velenjčani so še na svojem drugem gostovanju ostali praznih rok, pred današnjim obračunom so izgubili tudi v Škofji Loki.

V prvi polovici dvoboja so imeli škarje in platno v svojih rokah izbranci domačega trenerja Marka Šibile. Mariborčani so že po devetih minuta igre vodili za štiri gole (6:2), to prednost pa so z občasnimi nihanji v svoji igri zadržali vse do odhoda na veliki odmor (13:9).

Velenjske ose so v drugem polčasu zaigrale na vso moč in se podale na odprt lov za tekmeci. Kmalu so povsem zadihale za ovratnik gostiteljev, ki so v 38. minuti ostali brez pordečelega Filipa Jereneca.

V 40. minuti je Aleks Kavčič tekmo postavil v uvodno izhodišče (16:16), v 53. minuti pa je David Miklavčič Velenjčane popeljal v vodstvo z 21:20.

V prelomnih trenutkih dvoboja so Mariborčani zaigrali sijajno, med 56. in 59. minuto so naredili delni izid 4:0 in povedli s 25:21 ter odločili tekmo v svojo korist.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Filip Jerenec s šestimi, v gostujoči pa Matic Verdinek s sedmimi goli.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, velenjska pa v Ribnici. Obe tekmi bosta v soboto, 28. septembra.

----------------------------------

Maribor Branik - Gorenje Velenje 25:22 (13:9)

* Dvorana Tabor, sodnika: Kavalar in Nahtigal.
* Maribor Branik: Kljun, Planinšek 1, Špelić 2, Zugan 1, Kocjančič, Sok, Hočevar 1, Jerenec 6, Miličević 2 (1), Velkavrh 4, Ranevski 3, Budja 2, Jerebie 2, Ferjan, Sivka 1.
* Gorenje Velenje: Taletović, Husejnović, Celminš 1, Haseljić 1, Tajnik 1, Matanović 2, Levc, Šol, Starc, Miklavčič 3, Drobež, Verdinek 7 (3), M. Kavčič 3, A. Kavčič 3, Okleščen 1.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (1), Gorenje Velenje 4 (3).
* Izključitve: Maribor Branik 14, Gorenje Velenje 4 minute.
* Rdeči karton: Jerenec (38.).

---------------------------------------

Dobova boljša od nemočnih Ormožanov


Rokometaši iz Dobove so dosegli drugo zmago, po uvodnem zmagoslavju nad Koprčani so ukanili še Ormožane.

Le v uvodnih minutah je bila tekma izenačena, nato pa so ritem narekovali domači rokometaši, ki so v 25. minuti povedli s 15:9, v nadaljevanju dvoboja pa v kali preprečili vse poskuse Prlekov po preobratu.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Marko Sintič z osmimi in Luka Florjančič s šestimi goli, v gostujoči pa je Rok Žuran dosegel osem zadetkov.

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, ormoška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 28. septembra.

Dobova - Jeruzalem Ormož 31:24 (15:12)

* Športna dvorana, sodnika: Backović in Palačković.
* Dobova: Budalić, Leben, Bradeško 1, Dular, Gerjovič, Markušić 5, Kovacs 1, Jezernik 2, Humek, Bura 5, Jazbec, Lončar, Krnc 1, Kunst 2, Florjančič 6, Sintič 8.
* Jeruzalem Ormož: Bogadi, Šoštarič 2, Čudič 3 (1), Žuran 8, G. Hebar 1, M. Hebar 1, Šulek, Kocbek 4, Balent, Krabonja, Ozmec 2, Mesarić 3, Lukman, Ciglar, Nunčič.
* Sedemmetrovke: Dobova 1 (0), Jeruzalem Ormož 1 (1).
* Izključitve: Dobova 8, Jeruzalem Ormož 8 minut.
* Rdeči karton: /.

--------------------------------------

Izola ugnala Slovenjgradčane

Rokometaši Butan plina Izole so v 3. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec s 27:24 (13:11).



Obračun povratnikov na prvoligaško sceno se je končal z zmagoslavjem Izole, ki je dosegla prvo zmago v tej sezoni. Primorska zasedba je po uvodnih porazih proti Celju in Ormožu na kolena položila Slovenj Gradec, ki je še vedno brez zmage v novi sezoni.

Večji del dvoboja v dvorani na Kraški je minil v izenačenem in enakovrednem boju. Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so nekoliko lažje zadihali šele v 46. minuti, ko je nekdanji reprezentant Matjaž Brumen svoje soigralce popeljal v vodstvo z 22:18. Korošci so se v nadaljevanju nekajkrat približali na dva gola, zmage Primorcev pa niso ogrozili.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Brumen, v gostujoči Aleksandra Glendža, oba sta dosegla po osem golov.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, ekipa iz Izole pa bo gostovala v Trebnjem. Obe tekmi bosta v soboto, 28. septembra.

Butan plin Izola - Slovenj Gradec 27:24 (13:11)

* Športna dvorana, sodnika: Majer in Žitnik.
* Butan plini Izola: Hušić, Jurič, Gačević 5, Brumen 8 (1), Poberaj 2, Božič 1, Petrović 6 (1), Gašperšič 4, Novak, Miklavec, Alessio, Logar, Beganović, Zorič Stepančič 1, Nikolić, Čolić.
* Slovenj Gradec: Cvetko 6, Glendža 8 (1), Bulović 1, Banfro, An. Jankovski 4, Pajt 1 (1), Kresnik, Šiljeg, Lesjak, Jagodič, Veršovnik, Tahnik, Štumpfl 2, Lampret 1 (1), Al. Jankovski 1, Ošlovnik, Soldo.
* Sedemmetrovke: Butan plin Izola 2 (2), Slovenj Gradec 3 (3).
* Izključitve: Butan plin Izola 8, Slovenj Gradec 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike