Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
2 27.01.2019 12:01:12

Mudilo se mu je na 'kosilo': Izjemni Đoković v finalu Melbourna pometel z Nadalom!

Številka 1 moškega tenisa Srb Novak Đoković je veliki zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije. V finalu je z izjemno predstavo v vsega dobrih dveh urah s 6:3, 6:2 in 6:3 nadigral drugega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala. Đoković je s tem osvojil rekordni sedmi naslov na turnirju velike četverice v deželi tam spodaj.

Čeprav je bilo pričakovati izenačen dvoboj med trenutno najboljšima igralcema sveta, je bil na njunem 53. medsebojnem srečanju 31-letni Srb vsaj za razred boljši. Nadal, ki se je do finala prebil brez izgubljenega niza, ob tem pa odčital teniške lekcije več mlajšim nasprotnikom, je proti Đokoviću tako doživel usodo svojih nasprotnikov v preteklih krogih.


Na trenutke je na igrišču kazalo, kot da Srb bere Nadalove misli, saj je večkrat vnaprej predvideval udarce Španca. Sedmo zmago v sedmem finalu v Melbournu si je tako priigral z nadvlado v vseh elementih teniške igre, pri tem pa osvojil 18 od 26 odigranih iger in dosegel 34 "winnerjev" ob le devetih neizsiljenih napakah.

Z osvojenim sedmim naslovom v Melbournu je Đoković postal absolutni rekorder na OP Avstralije. V ponedeljek bo še dodatno povečal svojo prednost na svetovni lestvici.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike