benedetti_cavazza1_naslovka Odkrito.si

Borisa Cavazzo doletelo veliko hudega

2stanovanje The Biggest Loser Slovenija 2019 Svet24.si

FOTO: Tukaj bodo hujšali udeleženci The Biggest ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja razkriva našo resnico pred ...

kebab, meso Svet24.si

Na meji ustavili Slovenca s poljskim mesom za ...

jean-claude juncker, theresa may Svet24.si

Kdo je ugriznil Junckerja?

bratkovic Njena.si

Natalija Bratkovič: 'Molite zame!'

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Presenečenje: Po pokoju se Bobovnik vrača na ...

STA
STA
0 16.09.2018 21:45:17

Gorenje preplavalo Krko

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu 1. lige NLB visoko s 31: 23 premagali novomeško Krko in tako po presenetljivem porazu v prvem krogu prišli do prve zmage.

* Rdeča dvorana, sodnika: David Sok in Bojan Lah (oba Ormož).
* Gorenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Stojnič 1, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7 (1), Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.
* Krka: Tomić, Pavlin, L. Rašo 3, Majstorović 1, Didovič 1, Pršina 3, Irman 3, Jakše 7 (2), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Kukman, Windischer 1, Matko 1, Florjančič 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje 2 (1), Krka 3 (2).
* Izključitve: Gorenje 6, Krka 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Krka, ki je v prvem krogu remizirala, je tokrat v drugem polčasu morala priznati premoč favoriziranemu Velenju. To je popravilo vtis po porazu v prvem krogu, ko so izgubili v Ormožu.Prvi polčas je bil precej izenačen, o čemer priča tudi neodločen rezultat po 30 minutah igre. Vsako moštvo je sicer enkrat pobegnilo na tri gole razlike, najprej so za tri gole povedli Novomeščani v deveti minuti (5:2), potem pa Velenjčani v 25. (13:10), a je nasprotnemu moštvu obakrat razliko uspelo hitro izničiti. Ob polčasu je bil izid 14:14.

Gostitelji so potem na začetku drugega polčasa takoj povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. V 40. minuti so, potem ko gostje pet minut niso zadeli, vodili za pet golov (21:16). Krka je nato sicer zadela trikrat zaporedoma, a več od tega ni zmogla. V 53. minuti so Velenjčani vodili za sedem (27:20). Gostje do konca tekme poraza niso ublažili, še več, Velenjčani so prednost le še povečali na osem zadetkov.

Pri Velenju, kjer so se skoraj vsi igralci vpisali med strelce, je s sedmimi goli izstopal Matic Verdinek, šest jih je dodal Domen Tajnik, pet pa Aleks Kavčič. Pri Krki je sedem golov dosegel Jaka Jakše.

Velenjčani bodo v 3. krogu v soboto gostovali v Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili Trebanjce.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike