tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.09.2018 21:45:17

Gorenje preplavalo Krko

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu 1. lige NLB visoko s 31: 23 premagali novomeško Krko in tako po presenetljivem porazu v prvem krogu prišli do prve zmage.

* Rdeča dvorana, sodnika: David Sok in Bojan Lah (oba Ormož).
* Gorenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Stojnič 1, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7 (1), Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.
* Krka: Tomić, Pavlin, L. Rašo 3, Majstorović 1, Didovič 1, Pršina 3, Irman 3, Jakše 7 (2), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Kukman, Windischer 1, Matko 1, Florjančič 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje 2 (1), Krka 3 (2).
* Izključitve: Gorenje 6, Krka 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Krka, ki je v prvem krogu remizirala, je tokrat v drugem polčasu morala priznati premoč favoriziranemu Velenju. To je popravilo vtis po porazu v prvem krogu, ko so izgubili v Ormožu.



Prvi polčas je bil precej izenačen, o čemer priča tudi neodločen rezultat po 30 minutah igre. Vsako moštvo je sicer enkrat pobegnilo na tri gole razlike, najprej so za tri gole povedli Novomeščani v deveti minuti (5:2), potem pa Velenjčani v 25. (13:10), a je nasprotnemu moštvu obakrat razliko uspelo hitro izničiti. Ob polčasu je bil izid 14:14.

Gostitelji so potem na začetku drugega polčasa takoj povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. V 40. minuti so, potem ko gostje pet minut niso zadeli, vodili za pet golov (21:16). Krka je nato sicer zadela trikrat zaporedoma, a več od tega ni zmogla. V 53. minuti so Velenjčani vodili za sedem (27:20). Gostje do konca tekme poraza niso ublažili, še več, Velenjčani so prednost le še povečali na osem zadetkov.

Pri Velenju, kjer so se skoraj vsi igralci vpisali med strelce, je s sedmimi goli izstopal Matic Verdinek, šest jih je dodal Domen Tajnik, pet pa Aleks Kavčič. Pri Krki je sedem golov dosegel Jaka Jakše.

Velenjčani bodo v 3. krogu v soboto gostovali v Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili Trebanjce.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike