Marko Cvek 2 Odkrito.si

VIDEO: Branko iz Ljubezni po domače: A pri 49-ih ...

catlin onc Svet24.si

»Dajte nama denar, ne želiva delati, želiva pa ...

kamena doba Petisvet.si

Kako bi vaše nebesno znamenje preživelo v Kameni...

Letališče Maribor Svet24.si

Letališče Maribor bodo namesto Kitajcev po novem...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

Miha Rodman Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

STA
STA
0 28.05.2018 14:03:56

Zoran Jovičić novi trener Gorenja Velenja

Nikola Miljković
Poleti rokometni klub Gorenje Velenje čakajo precejšnje spremembe. Po odhodu številnih rokometašev bo podoba črno-rumenih v prihodnji sezoni precej osvežena in pomlajena. Novo ime bo zasedlo tudi trenerski stolček, saj krmilo velenjske barke prevzema 42-letni Zoran Jovičić. S klubom je sklenil dvoletno sodelovanje.

V Tuzli rojenega Jovičića je v najstniških letih vojna vihra zadržala v Sloveniji, kjer je napravil vse najpomembnejše korake na svoji igralsko-trenerski rokometni poti. Ob prelomu tisočletja je bil eno naših najboljših levih kril. V dresu slovenske reprezentance je nastopil na dveh zaporednih olimpijskih igrah, štirih svetovnih ter treh evropskih prvenstvih. Leta 2004 je s Slovenijo na domačih tleh postal evropski podprvak. Skupno je zbral 140 nastopov, na katerih je zabil 394 golov.

V Sloveniji je Jovičić prve rokometne treninge naredil v Kopru, nato pa hitro odšel v Kozino. V dresih Preventa, Prul 67, Gold Cluba in Cimosa je kasneje zaigral tudi v evropskih tekmovanjih. Leta 2003 se je z nekdanjim ljubljanskim klubom povzpel do polfinala Lige prvakov, osem let kasneje pa s Koprčani osvojil mednarodni pokal Challenge. Že kot pomočnik trenerja je z nekdanjo zasedbo z Obale nastopil še v četrtfinalu evropske klubske elite, po finančnem zlomu pa bil eden izmed pobudnikov, ki so z ničle začeli postavljati nov koprski klub.


Jovičić je svoje bogate igralske izkušnje uspešno uporabil pri svojem trenerskem delu, saj je v vlogi glavnega trenerja novonastali Koper 2013 brez izgubljene sezone ekspresno vrnil med domačo prvoligaško smetano. Vmes, ko je zasedba nastopala še v drugem slovenskem kakovostnem razredu, se je z njo zavihtel do bronaste medalje v pokalnem tekmovanju, leta 2016 pa v istem tekmovanju do finala in posledičnega nastopa na Superpokalu. Po dveh četrtih mestih v državnem prvenstvu se je poleti 2017 ponosen nad doseženim poslovil od Kopra. Nazadnje je deloval v slovenski prestolnici, kjer je sredi nedavno zaključene sezone prevzel moštvo ljubljanskega LL Grosista Slovana.

V RK Gorenje Velenje bo Jovičić v vlogi glavnega trenerja nasledil Klemna Luzarja, ki je uspel prebuditi velenjsko ekipo po klavrnem začetku nastopov v minuli sezoni Lige NLB za prvaka. Po štirih zaporednih porazih je moštvo pod njegovim vodstvom začelo prikazovati precej boljše igre. Na koncu, zavoljo slabega vstopa v končnico, tudi to ni bilo dovolj za več kot le 3. mesto v državnem prvenstvu. Luzar v klubu iz Šaleške doline ostaja tudi v prihodnje, saj bo še naprej opravljal vlogi koordinatorja mlajših klubskih selekcij ter trenerja mladincev, ki ju je v zaključku sezone 2017/18 združeval z vodenjem članskega moštva.

Vodstvo kluba bo v prihodnjih tednih z novim trenerjem dopolnilo igralski mozaik, ki ga zapušča osmerica rokometašev - Gregor Potočnik (PPD Zagreb, Hrvaška), Nejc Cehte (TSV Hannover, Nemčija), Rok Zaponšek, Alem Toskić (oba Csurgoi KK, Madžarska), Blaž Kleč, Rok Golčar (oba SC Ferlach, Avstrija), Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Žarko Pejović (AHC Dunarea Calarasi, Romunija). Ekipo so v zunanji liniji do sedaj okrepili Vid Levc, Aleks Kavčič in David Miklavčič, med vratnicama pa bo po vrnitvi v matični klub stal Emir Taletović.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike