mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.05.2018 22:01:51

V Parizu hitro slovo branilke naslova in Venus Williams

Reuters
Prvi dan odprtega prvenstva Francije v Parizu je že prinesel prva presenečenja in tudi slovo lanske zmagovalke Jelene Ostapenko. Latvijka je klonila proti Ukrajinki Katerini Kozlovi s 5:7 in 3:6. Poslovila pa se je tudi deveta nosilka Američanka Venus Williams.

Zmagovalka lanskega Pariza Ostapenkova se je nepričakovano letos spotaknila že na prvi oviri. Latvijko, ki je bila tokrat peta nosilka, je Katerina Kozlova ugnala s 5:7 in 3:6. Peta nosilka Ostapenkova je šele druga branilka naslova na Rolandu Garrosu, ki je izpadla v prvem krogu. Neslavni rekord je pred tem imela Rusinja Anastazija Miskina, ki je v prvem krogu izpadla leta 2005. V manjšo tolažbo je lahko Latvijki le podatek, da je na vseh turnirjih za grand slam takšnih igralk več, med tistimi, ki jim leto po zmagoslavju ni uspelo priti v drugi krog, pa so tudi Steffi Graf (Wimbledon 1994), Jennifer Capriati (Avstralija 2003), Svetlana Kuznjecova (ZDA 2005) in Angelique Kerber (ZDA 2017).

"Imela sem res slab dan. Igrala sem mogoče 20 odstotkov tenisa, kot ga znam igrati, naredila sem ogromno dvojnih napak in zdelo se je, da ne znam servirati. Vse skupaj pa je pomenilo obupno slab rezultat," je bila po ponesrečenem nastopu samokritična Latvijka.

Ni pa bila le Ostapenkova tista, ki je razočarala svoje navijače. Tudi Venus Williams je bržčas načrtovala, da bo na igriščih Rolanda Garrosa nastopila večkrat. A zmagovalka sedmih turnirjev za grand slam je tokrat klonila že v prvem nastopu. S 4:6, 5:7 je morala priznati premoč Kitajki Wang Qiang. "Nihče ne načrtuje česa takšnega. A bila je pač vse boljša in boljša med dvobojem. Včasih pač nimaš najboljšega dneva," je poraz pojasnila Venus Williams. Zanjo pa poraz v Parizu pomeni tudi prvi zaporedni tekmovanji za grand slam v karieri, ko je morala priznati premoč nasprotnicam že v prvem krogu, v Avstraliji je bila močnejša Belinda Benčič.

Naslednja na seznamu nekoliko presenetljivih poraženk je Johanna Konta, Britanko je gladko s 6:4 in 6:3 premagala Kazahstanka Julija Putinceva; šele 93. igralka sveta je gladko ugnala 22. nosilko.



Tudi Ukrajinki Elini Svitolini, četrtopostavljeni v Parizu, ni kazalo najbolje, saj je v prvem nizu zaostajala že z 1:5, pa potem vendarle s 7:5, 6:3 premagala Ajlo Tomljanović. Precej manj dela je imela zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva ZDA Sloane Stephens, ki je s 6:2, 6:0 premagala Nizozemko Arantxo Rus.

V moškem delu tekmovanja je drugi nosilec Nemec Alexander Zverev brez težav preskočil prvo oviro, Litovca Ričardasa Berankisa je premagal s 6:1, 6:1, 6:2 po le 69 minutah, Bolgar Grigor Dimitrov pa z malo več dela, a tudi v le treh nizih, Egipčana Mohameda Safwata. Ta je kot srečni poraženec prišel do pariškega nastopa, potem ko ga je zaradi poškodbe odpovedal Srb Viktor Troicki.

"Seveda sem vesel, da se je turnir zame začel tako dobro. To precej prispeva k moji boljši samozavesti, v tem trenutku pa preprosto uživam na teniškem igrišču," je bil po hitri zmag zadovoljen Nemec.

Za pravi maraton pa sta že prvi dan poskrbela Fernando Verdasco in Yoshihito Nishioka. Španski 30. nosilec se je z Japoncem mučil kar štiri ure in 22 minut, na koncu pa si je z izidom 6:7 (4), 6:4, 6:3, 6:7 (3), 7:5 le priboril nadaljevanje.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike