nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 27.05.2018 21:39:14

Še tretji poraz slovenskih odbojkarjev

www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo skupine B zlate evropske lige. Na prvi domači tekmi v Mariboru so izbrance Sama Miklavca premagali Turki s 3:0 (21, 20, 16).

Pomlajena slovenska odbojkarska moška reprezentanca je izgubila tudi prvo domačo tekmo zlate evropske lige. Izbranci Sama Miklavca so po porazih proti Nizozemski in Ukrajini morali priznati premoč še Turčiji, ki je bila danes v Mariboru ves čas korak pred tekmeci. Slovenci so po treh tekmah še edina reprezentanca brez zmage, Turčija ima tri, Ukrajina dve in Nizozemska eno.

Slovenski odbojkarji so bili do 15. točke prvega niza precej enakovredni tekmeci. Turke so sicer ves čas lovili - prvič na tekmi so povedli z 8:7 -, a nato nekoliko popustili, kar so gosti znali izkoristiti. Turčija je pobegnila na pet točk prednosti, si pri 24:19 priigrala prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0, a so domači tri ubranili, četrte pa ne.

Turčija je z raznovrstno igro na začetku drugega niza hitro pobegnila na pet točk prednosti, ki jih je do sredine niza brez večjih težav držala. Ko so se Slovenci približali z nekaj zaporednimi točkami, so se jim v igro spet prikradle napake in težave pri sprejemu. Od zaostanka s 15:17 so se spet oddaljili na 15:20, prednost petih točk pa je Turkom zadoščala za vodstvo z 2:0.

Slovenci so stik s Turki v tretjem nizu držali do tretje točke, zatem so gosti spet zagospodarili v dvorani Tabor. Hitro so spet povedli s petimi točkami prednosti, domačim so težave povzročali predvsem na mreži. Tudi ko se je Slovenija približala na štiri točke, so Turki našli odgovor, pri 20:12 pa je že bilo jasno, da bo tudi tretji niz pripadel gostujoči reprezentanci.

Slovenija - Turčija 0:3 (-21, -20, -16)

* Dvorana Tabor, gledalcev 200, sodnika: Rapisarda (Italija) in Seifried (Slovenija).
* Slovenija: T. Štern 7, Toman, Kozamernik 6, Jereb, Planinšič 3, Kök, Hribar, Okroglič, Detela 8, Štalekar 5, Klobučar 6, Ž. Štern 9, Videčnik 2, Mijatovič.
* Turčija: Matic 7, Demirciler, Güngör 11, Aydin 6, Savas 9, Capkinoglu 1, Koc, Lagumdzija 2, Toy 16, Mert, Yenipazar 3, Gökgöz 2, Yatgin, Cam 1.

Galerija

Članki iz rubrike