jan dora plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak zaradi težke operacije v skrbeh

Horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

fabjan1_E&A (423)r_Foto_Znidarsic Svet24.si

Sanjska poroka Erike Fabjan in njenega odbojkarja ...

Princ Filip Svet24.si

Umrl princ Filip? Kraljica je pobesnela

Shawn Mendes, Hailey Baldwin Najstnica.si

Shawn Mendes se je odzval na zaroko Hailey Baldwin...

Tina Maze Njena.si

Sproščena Tina Maze v kopalkah

STA
STA
0 27.07.2017 13:12:19

Celjski rokometaši v Žalcu začeli priprave na novo sezono

Grega Wernig
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo zvečer v Žalcu opravili prvi trening pred začetkom sezone 2017/18. Na zboru so zavoljo reprezentančnih obveznosti v mlajših kategorijah in bolezni manjkali nekateri igralci, primaren cilj celjske zasedbe pa je zadržati primat na domačem prizorišču.

Celjani bodo sicer v pripravljalnem obdobju večino časa preživeli okolici Celja. V Žalcu bodo celjski rokometaši vadili vse do 6. avgusta, ko bosta v prvem planu nabiranje telesne moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo že poprijeli za žogo. Pripravam v Žalcu sledi selitev v Laško, kjer bodo ostali deset dni, zaključek priprav pa bodo opravili v Celju.

V okviru priprav čaka Celjane deset pripravljalnih tekem (Keflach, Maccabi, Brest Meškov, Krka, SKA Minsk, Metalurg, Riko Ribnica, Rabotnik ter turnir s Kielcami, Wislo ter Veszpremom), 30. avgusta pa celjsko ekipo čaka že prvi derbi sezone, ko bodo v okviru regionalne lige Seha gostovali v Velenju. Nato jih 2. septembra čaka še tekma za slovenski superpokal z Mariborom, ki naj bi bila v Slovenj Gradcu. Prva domača tekma Celjane čaka predvidoma 5. ali 6. septembra, ko bodo gostili beloruski Meškov Brest v ligi Seha.

"V prvem delu priprav bo 70 odstotkov našega dela namenjeno pridobivanju telesne moči, 30 pa delu z žogo, ki je bo v nadaljevanju nato postopoma vse več. Mislim, da bodo rezultati uvodnega testiranja pokazali, da so fantje prišli dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli v času počitnic. Do sedaj s tem ni bilo težav in verjamem, da bo tudi tokrat tako. To seveda pomeni, da lahko nato več časa posvetimo uigravanju ter delu z žogo, vseeno pa ne bomo zanemarili postavljanja temeljev sezone," je uvodoma dejal strateg Celja Branko Tamše.

"Vem, da bodo vsi maksimalno motivirani, nekateri bodo stopili v čevlje predhodnikov, zato je želja in volja neverjetna, kar sem videl tekom počitnic, ko sem se slišal z igralci, ki kar niso mogli pričakati začetka priprav. To je res lepo videti. Za to obdobje si želim čim manj težav, četudi smo že na začetku ostali brez dveh mladih levičarjev. Vsak trening nam veliko pomeni, zato si želim, da bi čim prej imel na voljo prav vse igralce, da bomo lahko iz treninga v trening sestavili mozaik ter prišli na zadovoljivo raven. Pred nami je veliko izzivov, vsa tekmovanja bodo ponudila številne tekme in priložnosti. A to je privilegij teh rokometašev in vseh nas, ki delujemo v tem klubu in to nalogo, oziroma delo si želimo opravljati po naših najboljših močeh," je še dodal Tamše.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike