jan dora plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak zaradi težke operacije v skrbeh

Horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

fabjan1_E&A (423)r_Foto_Znidarsic Svet24.si

Sanjska poroka Erike Fabjan in njenega odbojkarja ...

Princ Filip Svet24.si

Umrl princ Filip? Kraljica je pobesnela

Shawn Mendes, Hailey Baldwin Najstnica.si

Shawn Mendes se je odzval na zaroko Hailey Baldwin...

Tina Maze Njena.si

Sproščena Tina Maze v kopalkah

STA
STA
1 26.07.2017 15:59:25

Celjani so zakrpali luknjo, ki je nastala z odhodom Urha Kastelica

Branko Tamše
Nikola Miljković
Slovenski rokometni prvak Celje Pivovarna Laško se je okrepil z vratarjem Aljažem Panjtarjem, dosedanjim čuvajem mreže Urbanscapa Loke, so sporočili iz celjskega kluba. Panjtar je s Celjem podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Skoraj 26-letni Panjtar se bo novim soigralcem pridružil že danes, ko je na sporedu tudi prvi zbor ob začetku priprav na novo sezono. Panjtar bo tako zapolnil zadnje prosto mesto v ekipi ter bo z Urbanom Lesjakom in Gašperjem Dobajem sestavljal vratarsko trojico.

"Najprej bi se želel zahvaliti RK Celje Pivovarna Laško za izkazano zaupanje. Zelo vesel in ponosen sem, da bom postal del Celja Pivovarne Laško, to je bila moja želja že od malega. Nekdaj sem tu spremljal odličnega Dejana Perića, ki je moj idol, in upam, da se bom vsaj približal njegovemu učinku. Večino igralcev po večini že poznam z rokometnih igrišč, komaj pa čakam, da spoznam še ostale. Veselim se dela v tej ekipi, s temi trenerji in soigralci, tu so cilji vedno najvišji in to je izziv, ki je resnično velik. Verjamem, da bomo s podporo super navijačev v Zlatorogu prikazali predstave, ki si jih vsi skupaj želimo," je za spletno stran kluba povedal Panjtar.

Trener Celja Branko Tamše pravi, da gre za slovenskega igralca, ki je bil po njegovem mnenju in po mnenju številnih strokovnjakov v pretekli sezoni slovenskega prvenstva najboljši ali pa vsaj eden najboljših vratarjev.

"Imel je odličen odstotek ubranjenih strelov, bil pa je tudi eden najbolj zaslužnih, da se je Loka borila v ligi za prvaka. Za vratarja je relativno mlad, je igralec, ki ima veliko željo nastopati za naš klub, in mislim, da je prav, da takšnim igralcem ponudimo priložnost. Nič kolikokrat se je namreč že izkazalo, da je prav ta priložnost igrati za Celje in želja, prisotna ob tem, tista, ki igralcem pomaga, ter da v večini upravičijo zaupanje. Verjamem, da bo tako tudi v tem primeru. Vem, da je pripravljen narediti vse, da mu uspe ter da skupaj z Lesjakom in Dobajem pripomore k rezultatom oziroma uspehom Celja Pivovarne Laško. Mislim, da nam je uspelo sestaviti trio slovenskih vratarjev, ki bodo znali zelo dobro zaustavljati strele nasprotnikov," pa je dejal Tamše.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike