rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

STA
STA
0 17.07.2017 14:07:02

Krimovke med pripravami v Beli Krajini, v Podgorici in doma

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Slovenske rokometne prvakinje, igralke Krima Mercatorja, se bodo prihodnji ponedeljek spet zbrale in začele s pripravami na novo sezono. Tudi letos bodo del priprav oddelale z rokometašicami Budućnosti, pripravljenost bodo pilile na dveh turnirjih - domačem Memorialu Vinka Kandije ter na turnirju v Budimpešti.

Članska ekipa Krima Mercatorja bo v tej sezoni nastopila v precej spremenjeni zasedbi. Dres ljubljanskega rokometnega kluba bodo prvič oblekle grška srednja zunanja igralka Lamprini Tsakalou, črnogorska leva zunanja igralka Jelena Despotović, ukrajinska krožna napadalka Olga Perederij, švedska leva zunanja igralka Maria Adler, slovenska srednja zunanja igralka Tjaša Stanko ter povratnici Tamara Mavsar, ki se najbolje znajde na levem krilu in Sanja Gregorc, ki igra krožno napadalko.

Prvi del priprav na novo sezono bo namenjen grajenju ekipnega duha, zaupanju in iskanju prave energije med igralkami, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. "Z nestrpnostjo čakamo začetek priprav," je povedal glavni trener Uroš Bregar. "Ekipa je dokaj nova, cilji pa že postavljeni."

Da jih bodo rokometašice lahko realizirale, se v prvem delu priprav na novo sezono selijo v Belo Krajino. "Tam želimo opraviti sedem ali osem treningov, ostali čas pa nameniti aktivnostim, ki jih Kolpa z okolico ponuja," pravi Bregar.

Krimovke bodo prvič pripravljenost preverile v Podgorici, kjer bodo trenirale ter se pomerile z Budućnostjo. Temu sledi domači turnir na Galjevici.

"V pripravljalnem obdobju bi želel preizkusiti še kakšno drugo obrambno postavitev kot 6-0, dobro uigrati ekipo in formo počasi stopnjevati. Prvi vrhunec pripravljenosti potrebujemo oktobra, ko se začenja liga prvakinj. Želimo ponoviti lanskoletni uspeh, ko smo se prebili med najboljših 12 ekip v Evropi, hkrati pa bi želeli narediti še korak naprej in se uvrstiti v četrtfinale. Ne smemo zanemariti niti domačih tekmovanj, kjer želimo osvojiti tako superpokal, pokal Slovenije kot tudi državno prvenstvo," so želje Bregarja.

Začetek tekmovanja v domovini krimovke čaka 9. septembra, ko se bodo na superpokalu pomerile z rokometašicami Z'Dežele, teden dni pozneje se začne prvenstvo. Evropske tekme v skupini A pa so na sporedu prvi teden v oktobru, najprej proti romunski CSM Bukarešti.

Značke: rokomet, dp, ženske

Članki iz rubrike