Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.10.2015 12:43:02
Deli članek:

Poškodovani in virozni Celjani gostijo pariške zvezdnike

Grega Wernig

Osrednja dvorana v mestu ob Savinji bo v nedeljo, 18. oktobra, prizorišče spektakularnega dogodka, saj bo celjska rokometna ekipa gostila eno najbolj zvezdniških zasedb na stari celini.

V dvorano Zlatorog prihaja francoski PSG, dvoboj slovenskega in francoskega prvaka pa se bo pričel ob 17. uri. Prihod bogatih Katarcev v francosko prestolnico je v minulih letih dodobra popestril športno dogajanje na stari celini, PSG pa je zavoljo številnih nakupov najboljših igralcev na svetu bodisi na nogometnem ali rokometnem področju postal pravi velikan in eden najbolj vznemirljivih športnih kolektivov na evropskih tleh.

Zgolj na rokometnem področju - na nogometnem ni nič drugače - se je okrepil s številnimi zvezdniki, kot so Danec Mikkel Hansen, Hrvat Igor Vori, Francozi Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luc Abalo, Samuel Honrubia in Xavier Barachet, najbolj udarno in najdražjo potezo pa naredil pred začetkom te sezone, ko so v svoje vrste zvabil najboljšega rokometaša na svetu Nikolo Karabatića in njegovega brata Luko ter Danca Henrika Mollgaarda.

A pariškemu moštvo to ni bilo dovolj, na trenersko mesto je postavil starega znanca slovenskih rokometnih igrišč, nekdanjega selektorja slovenske moške reprezentance in Celja Pivovarne Laško, Zvonimirja Serdarušića, za njegovega pomočnika pa selektorja švedske izbrane vrste Staffana Olssona.

PSG je po uvodnem porazu v nemškem Flensburgu nanizal tri zmage nad poljsko Wislo iz Plocka, turškim Bešiktašem in hrvaškim Zagrebom, izkupiček celjske zasedbe v uvodnih štirih tekmah pa je zmaga nad Bešiktašem ter porazi proti Zagrebu, Wisli in Flensburgom.

PSG JE ZAČEL JEMATI ZALET
Celjska ekipa je v generalki za nedeljski dvoboj slavila v Izoli, konec tega tedna pa jo čaka veliko bolj zahtevna naloga. Slovenska zasedba je v težkem položaju, poškodbe in viroze so dodobra zredčile njene vrste, poleg že nekaj časa odsotnega dirigenta igre Mihe Zarabca sta negotova nastopa tudi kapetana Luke Žvižeja in vratarja Ivana Gajića.

Grega Wernig

"Vsi skupaj lahko vidimo, da je PSG začel jemati zalet in se iz dneva v dan dviguje, kar je glede na njegovo zasedbo in izjemne posameznike povsem normalno. V tej ekipi enostavno mrgoli zvezdnikov. Gre za individualno zelo močne posameznike, ob tem zelo dobro igrajo v obrambi, vsako tekmečevo napako pa kaznujejo z bliskovitimi nasprotnimi napadi," je dejal celjski trener Branko Tamše in dodal: "Na nedeljski tekmi moramo biti zbrani in pametni v napadu, realizirati lepe priložnosti in se čim hitreje vrniti v obrambo. V nasprotnem primeru lahko doživimo usodo z nedeljske tekme proti Flensburgu, ki je uprizoril nekakšno 'bliskovito vojno'. Ne dvomim v boj svojih fantov, so pa zadeve, ki nam povzročajo določene težave v napadu in jih naši tekmeci znajo kaznovati, vse to pa moramo odpraviti."

Med najbolj zaposlenimi na nedeljski tekmi bo Blaž Blagotinšek, celjskega krožnega napadalca čaka boj z vrhunskimi in telesno izjemno močnimi silaki. "Pred nami je izjemno težka tekma. Na nasprotni strani igrišča bomo imeli same vrhunske zvezdnike, ki so zelo dobri v vseh smereh rokometne igre. Na tej tekmi bomo vsi igralci dali vse od sebe in skušali uprizoriti prvovrstno presenečenje, a bodimo realni, Francozi so favoriti v tem dvoboju," je dejal Blagotinšek.