Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
06.11.2014 14:19:02
Deli članek:

Denić bo popoldne prvič vodil trening Maribora

vszi

Danes okoli druge ure popoldne je iz štajerske prestolnice prišla tudi uradna potrditev, Boris Denić je novi trener Maribora Branika.

Potem ko so se v Chamberyju včeraj odločili za selektorja makedonske reprezentance in nekdanjega trenerja Gorenja Ivico Obrvana, se je začel razpletati klobčič tudi v Mariboru. Makedonski selektor je sedel na klop Chamberyja, slovenski pa posledično na klop Maribora.

Že v popoldanskih urah bo vodil  prvi trening novega moštva, že v soboto pa ga čaka prva tekma, ko bo v Taboru gostoval Ormož. "Vesel in ponosen sem, da si je Maribor želel mene, upam, da bom zaupanje maksimalno upravičil. Veselim se dela, predvsem vsakdanjega, ki mi je po slabi izkušnji, kjer so klub enostavno zaklenili, zadnje čase manjkal. Trener ne sme imeti daljših odmorov, ampak mora ostajati v formi. Ekipo Maribora poznam. Fantje so mladi, praktično vsi so nekdanji reprezentanti v mlajših kategorijah, kar pomeni, da imajo potencial in to me veseli. Lahko bom z njimi kakovostno delal, seveda pa bom potreboval nekaj časa, da bo ekipa igrala, kot si želim," se veseli dela v štajerski prestolnici Ljubljančan, ki o klubskih ciljih ne more govoriti, saj ni bil zraven od začetka sezone.

"Ne vem, kakšni so bili cilji pred sezono, ne vem niti, kakšni so zdaj, saj se o tem nismo pogovarjali. Sigurno pa je, da si jaz vedno želim presežek. Maribor je v prejšnjih letih odločal o prvaku države, tudi letos bo tako. Vsako tekmo bomo poskušali zmagati, ne glede na tekmeca," je še dodal novi trener vijoličastih.

Grega Wernig