Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
06.11.2014 13:31:04
Deli članek:

Katar vprašljiv? Na to ne želim niti pomisliti

Grega Wernig

Začetek kvalifikacij je arhiviran, pogled je usmerjen v puščavo. Dve zanesljivi in rutinsko priigrani zmagi nad Slovaško ter Latvijo sta prinesli mir in zadovoljstvo v slovenski tabor, po drugi strani pa precej skrbi povzroča pogled na zdravstveni bilten.

Selektorju Boris Deniću največ spanca krati montpellierski bekovski dvojec Borut Mačkovšek in Jure Dolenec, ki bo še vsaj nekaj naslednjih tednov odsoten z igrišč. Katar pa je iz dneva v dan bliže.

Mačkovšek je v letošnji sezoni za vsega nekaj minut stopil na igrišče, zaradi vnetega hrustanca v kolenu pa bo tudi v prihodnjih dveh mesecih bolj kot ne primoran počivati, tako da se poraja vprašanje, ali bo do sredine oziroma najpozneje druge polovice decembra nared za napore, ki jih prinašajo priprave in nato tudi samo veliko tekmovanje. V tem trenutku precej bolj kaže na negativen odgovor.

Sreča v nesreči, Klemen Cehte je pokazal, da bi lahko bil dodana vrednost in da lahko bolj ali manj enakovredno nadomesti odsotnost Mačkovška in/ali Nenada Bilbije. Precej težje bi bilo nadomestiti odsotnost Dolenca, odkritja EP v Srbiji in enega naših najboljših mož na SP v Španiji, ki mu je zagodla poškodba aduktorja in dimelj.

Arsen Perić

Na to, da bi bil nastop v katarju ogrožen, ne želim niti pomisliti. V vsakem primeru bom do začetka priprav popolnoma okreval.


"Počasi sem že začel poganjati pedala na kolesu, ob tem seveda opravljam tudi vsakodnevne terapije. Kakor so mi razložili, bi se moral mišica zaceliti v štirih tednih, ker pa gre za zelo neugodno mesto poškodbe, bo najbrž potreben se kakšen teden več, da bo mišica spet gibljiva, elastična ... Sklepam, da je bolj pravilna ocena 45 dni oziroma šest tednov, sta pa dva tedna že za mano (poškodoval se je 24. oktobra, op. p.) O času okrevanja sicer ne bi rad preveč govoril, važno je da se vse skupaj optimalno zaceli in da bom maksimalno pripravljen na mundial," je optimističen Škofjeločan, čigar odsotnost so proti Slovakom in Latvijcem pokrili Jure Natek, David Miklavčič in Vid Kavtičnik.

Nihče ni nenadomestljiv oziroma kogar ni, brez njega se mora, seveda pa ni nobenega dvoma, da bi bila njegova odsotnost velik udarec. "Na to, da bi bil nastop v Katarju ogrožen, ne želim niti pomisliti. V vsakem primeru bom do začetka priprav popolnoma okreval. Seveda načrtujem, da bom prej odigral še kakšno tekmo na klubski ravni, ne bom pa prehiteval dogodkov. Navsezadnje med pripravami igramo še pet pripravljalnih tekem, kar bo več kot dovolj, da ujamem pravo formo."

Iz njegovih ust v božja ušesa, ali kako že pravijo.