902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ue
ue
0 04.09.2014 22:20:46

Mariborčani si želijo še korak bližje k vrhu

Boštjan Selinšek
Pričakovanja v sezoni 2014/15 so predstavili tudi rokometaši mariborskega Branika. Mariborčane že tretje leto zapored čaka nastopanje v evropskem pokalu EHF, predvsem v domačem prvenstvu pa se želijo še korak približati Celju Pivovarni Laško in Gorenju iz Velenja, so napovedali na četrtkovi novinarski konferenci.

Letos bodo Mariborčani nastopili z zelo mlado ekipo, saj je povprečna starost podobno kot v Celju nekaj manj kot 23 let. Skupek mladih igralcev, večine bivših mladinskih reprezentantov Slovenije in Hrvaške, je mesec dni priprav večji del opravilo v Mariboru ter ob tem odigralo kar 10 pripravljalnih tekem.

"V tem času smo poskušali uigrati mlado moštvo, kar je trend tudi pri ostalih moštvih. Te igralce je treba naučiti sprejemanja odgovornih vlog, kar je bolj značilno za izkušene igralce, a menim, da jim gre to dobro od rok. Verjamem, da bodo s svojo mladostno zagnanostjo nadomestili kakšno leto manj glede izkušenosti. Prepričan sem, da bomo v vseh treh tekmovanjih imeli pomembno vlogo in da nam uspe tudi koga presenetiti" je dejal trener Marko Šibila, ki si želi da bi letošnja sezona bila bolj prizanesljiva glede poškodb.

MARIBOR B. 2014/15

Vratarji: Gregor Čudič, Domen Škalički, Emir Taletovič
Levi krili: Matic Verdinek, Darko Cingesar
Levi zunanji: Nikola Špelić (Hrv), Tine Poklar, Nejc Žmavc
Srednji zunanji: Ante Kaleb (Hrv), Dušan Fidel
Desni zunanji: Gašper Hrastnik, Žiga Mlakar
Desno krilo: Tadej Sok, Grega Jamnik
Krožna napadalca: Dominik Mišković (Hrv), Igor Žabić
Trener: Marko Šibila

Glavni osmoljenec glede poškodb v minuli sezoni je zagotovo Hrvat Nikola Špelić, ki je lani doživel kar dve poškodbi desne rame in bil po dveh operacijah skoraj leto dni odsoten z igrišč. Zdaj se vrača dodatno motiviran kot kapetan moštva: "Občutki ob vrnitvi so odlični. Ponovno treningi, igra in zabijanje golov. To, da sem postal kapetan, je zame še dodaten motiv in voditi moštvo tako na parketu kot izven njega je velika čast in zadovoljstvo. Upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in upravnega odbora kluba."

V primerjavi s prejšnjo sezono je moštvo zapustilo 7 igralcev, prišlo pa je 6 novih ter še dva iz mladinskega moštva. Eno pomembnejših vlog bo zagotovo imel 24-letni Emir Taletović, ki je iz Velenja v Maribor prišel v vlogi prvega vratarja. "S fanti se odlično razumemo, saj se poznamo že iz vrst mladinskih reprezentanc in seveda iz prvoligaških obračunov. Trenira se zelo dobro in ni skrivnost, da so naši cilji usmerjeni proti samemu vrhu."

Mariborčane pa že takoj na začetku čaka precej naporen teden saj bodo v sedmih dneh odigrali 3 srečanja. V sredo 10. septembra jih čaka pokalno srečanje v Železnikih in nato v soboto 13. septembra gostovanje pri velenjskemu Gorenju, sezono pa to soboto ob 19.30 odpirajo v Sevnici.

"Kljub padcu kakovosti pri vseh slovenskih kolektivnih športih, menim da je rokomet vseeno zadržal zelo visok nivo. Upam si trditi, da kljub razlikam nobeno od 12 moštev ni popoln outsider. V Sloveniji imamo nekaj izjemnih mladih igralcev, ki zapolnjujejo vrzeli, ki so jih ustvarili (pre)dobro plačani profesionalci. Želimo si obdržati stik s Celjem in Velenjem in če obstaja razlika, to poskušati zmanjšati. In ravno prvi nasprotnik Sevnica je takšen nasprotnik, ki ima odlične mlade igralce, ki znajo igrati rokomet. Na domačem terenu so še posebej neugodni in morali bomo pokazati vse kaj znamo, da osvojimo te pomembne prve točke." je zaključil Šibila, ki za obračune trojke Maribor-Celje-Velenje napoveduje prave športne spektakle.

Članki iz rubrike