bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 03.09.2014 21:14:42

Z vrha je lep razgled

Gregor Katič
Z vrha Celja na vrh Slovenije so v taboru osemnajstkratnih državnih prvakov poimenovali včerajšnje druženje s sedmo silo. Nekaj dni po tistem, ko so v vitrine pospravili prvo domačo lovoriko sezone, so nekaj deset metrov nad tlemi predstavili načrte, kako nameravajo naskakovati še preostali dve in kako nameravajo iskati svoj prostor pod soncem v eni najtežjih skupin lige prvakov.

Na vrhu nebotičnika, na mali terasi prenovljenega Hotela Celeia, od koder se razprostira pogled na celotno Celje, so pivovarji uradno predstavili svoje cilje za prihajajočo sezono, ki se začenja s sobotnim obračunom z novincem oziroma bolje rečeno povratnikom v prvo ligo iz Škofje Loke.

Golobradih mladeničev ni manjkalo, v obrambo dvojne krone se podaja ena mlajših, če ne kar najmlajša celjska zasedba v samostojni Sloveniji. Slabih triindvajset let v povprečju znaša starost prve ekipe, v kateri bi lahko za razliko od nekaterih prejšnjih let tujce prešteli na prste ene roke, o njeni mladosti pa dovolj zgovorno govori že podatek, da so včerajšnje druženje s sedmo silo izpustili Urh Kastelic, Blaž Janc, Jaka Malus in Gal Marguč, ki so namesto naslanjačev na terasi hotela žulili šolske klopi.

VODSTVA PA OD NIKODER
Niso bili edini, ki smo jih pogrešali, splavitve celjske barke 2014/15 se za čuda ni udeležil nihče iz vodstvenih struktur celjskega kluba. Vsem pretresom v zadnjih tednih navkljub ali pa prav zaradi njih. Ne predsednik Bojan Cizej ne bojda vse vplivnejši Jernej Smisl ne novopečeni vršilec direktorjevih dolžnosti Gregor Planteu, ki tako še naprej ostaja ne le začasni, ampak predvsem in samo fantomski direktor. »Konferenca je v prvi vrsti namenjena predstavitvi ekipe, igralci in stroka so tisti, ki bodo dajali ton našemu delu, in prav je, da je osrednje mesto na tem druženju namenjeno prav njim,« nam je na vprašanje, zakaj so odsotne glave družine, odvrnil tiskovni predstavnik kluba Miha Pantelič. Vprašanja v slogu kako, zakaj in kdo bodo tako tudi do nadaljnjega ostala neodgovorjena, je pa zanimivo, da lani ob istem času predstavnikov vodstva kluba na zelo podobnem druženju ni manjkalo, takrat jih vprašanja o prihodnosti in sedanjosti kluba niso motila, takrat skrivalnice niso bile potrebne.

celje
Gregor Katič


NAJMLAJŠA IN NAJCENEJŠA
Ob tem nam ne preostane kaj dosti drugega, kot da v skladu z besedami tiskovnega predstavnika besedo prepustimo neposrednim akterjem na igrišču oziroma v primeru trenerja Branka Tamšeta ob njem. »Pred nami je nova prvenstvena sezona, ki je malce drugačna od prejšnjih. Večkrat sem že poudaril, da mi je bil predhodni sistem bolj všeč, saj si moral biti skozi celotno sezono v čim boljši formi, zdaj pa si bodo ekipe lahko privoščile več spodrsljajev, odločalo se bo namreč aprila, maja. Kar zadeva ekipo, večkrat je že bilo poudarjeno, a mislim, da ni odveč, če ponovimo še enkrat, gre za najmlajšo in najcenejšo celjsko ekipo v samostojni Sloveniji, cilji pa ostajajo isti, se pravi najvišji. Morda to troje ne gre skupaj, a po drugi strani je za vse nas privilegij biti v klubu, kot je Celje. Cilji morajo biti najvišji, odgovornost pa temu primerna. Imamo kar nekaj novincev, ki po oceni strokovnega štaba sodijo v sistem, ki ga želimo gojiti, zavedamo pa se, da jim manjkajo izkušnje, sploh v ligi prvakov, v kateri bo marsikdo doživel ognjeni krst. Po eni strani je to pomanjkljivost, po drugi strani pa so željni dokazovanja in se želijo vpisati na evropski zemljevid ter dokazati, da so bili upravičeno pripeljani v Celje,« je pred sezono, v kateri si v klubu želijo, da bi vsak Celjan vsaj enkrat stopil v Zlatorog, dejal Tamše.

celje pl 2014/15

Vratarji: Matevž Skok, Urban Lejsak, Urh Kastelic
Levi krili: Luka Žvižej, Tilen Kodrin
Desni krili: Blaž Janc, Gal Marguč
Levi zunanji: Michal Kasal (Češka), Ivan Sliškovič (Hrvaška), Rok Žuran
Sredni zunanji: Miha Zarabec, David Razgor, Jaka Malus
Desna zunanja: David Miklavčič, Šime Ivič (Hrvaška)
Krožni napadalci: Vid Poteko, Blaž Blagotinšek, Živan Pešič (Srbija)
Trener: Branko Tamše

Članki iz rubrike