902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 04.09.2014 16:37:57

Tri leta pozneje

Pisal se je 18. november leta 2011, ko je Loka v Krškem odigrala svojo zadnjo tekmo v elitni slovenski ligi, potem je dokončno klonila pod težo dolgov in krenila po že dobro uhojeni poti na smetišče zgodovine.

Okolje, ki je dajalo oziroma daje četrtino reprezentantov v četrto reprezentanco sveta, je ostalo brez prvoligaša in brez članske ekipe. A z Loko se na srečo ni končal tudi škofjeloški rokomet, rokometni zanesenjaki, ki jih v srednjeveškem mestu nikoli ni manjkalo, so krenili na novo pot.

Temelj je (p)ostala odlična in tradicionalna rokometna šola, ki je bila po nekem točkovanju lani peta, predlani pa celo druga v državi, in feniks se je počasi začel dvigati iz pepela. Zdaj, slaba tri leta pozneje, je znova tu, v prvi ligi.

Pod drugim imenom, v drugi preobleki, z nekaterimi novimi obrazi, a bistvo je vendarle ostalo isto. Kot je na sredinem druženju s sedmo silo lepo dejal eden izmed predstavnikov kluba. »Morda nismo pravni, smo pa moralni nasledniki, saj imamo radi rokomet.«

Še en rek pride na misel. Ni pomembno, kolikokrat padeš, pomembno je, da se vedno znova pobereš. In Loka je zdaj, po treh letih, torej dokončno preteklost, Urbanscape Loka pa sedanjost in, kot se na Gorenjskem nadejajo, tudi prihodnost. Vanjo se podaja z dolgoletnim sponzorjem Knauf Insulation, ki je v obliki svojega paradnega konja »posodil« tudi ime. Vanjo se podaja tudi z bolj ali manj enako ekipo, ki si je izborila mesto med dvanajsterico oziroma, kot se je pozneje izkazalo, štirinajsterico prvoligašev.



Vrnili so »le« trojico izgubljenih sinov Aljaža Panjtarja, Roka Setnikarja in Matijo Vrbinca, medtem ko je povsem novo ime obetavni Januš Lapajne, ki je prišel iz Ajdovščine. Cilji in želje ekipe, ki segajo od osnovnega, obstanka v ligi, pa do uvrstitve v sredino lestvice, bi bili bržkone lažje dosegljivi, če bi v klubu ostal tudi Darko Cingesar, ki je bil v zaključku lanske sezone nesporno prva violina, a je nov izziv našel v Mariboru. Poleg že omenjenih mlajših selekcij kapital predstavlja tudi ali pa predvsem strokovni štab, v katerem je poleg glavnega trenerja Robija Bradeška med drugim tudi Urban Šilc, v delo v mlajših selekcijah pa je vpet Jani Klemenčič, selektor zlate kadetske reprezentance.

Loški kolektiv ima še en zanimiv cilj. "Rdeča nit bo poštenost, borbenost, odprtost in pozitivna naravnanost do okolja, v katerega smo vpeti. Tako je eden izmed ciljev ekipe osvojiti tudi sam vrh lestvice fair-playa," kot je razložil predsednik kluba Matjaž Ljubec.

Škofjeločani so se torej vrnili tja, kjer jim je po mnenju številnih tudi mesto. V prvo ligo, za uvod pa jih jutri čaka gostovanje v Zlatorogu. Resnično ognjeni krst, ni kaj.


Škofjeločani v sezoni 2014/15

Vratarji: Aljaž Panjtar, Anže Vrbinc, Gašper Dolenc
Leva krila: Mario Cingesar, Alen Šibanc, Jernej Štremfelj
Levi zunanji: Januš Lapajne, Aleks Kavčič, Jošt Rakovec
Srednji zunanji: Matija Vrbinc, Lenart Bergant, Anže Rebič, Peter Čebron
Desni zunanji: Jan Korošec, Jan Setnikar, Rok Završnik
Desna krila: Rok Setnikar, Jure Dolenec, Tine Gartner
Krožni napadalci: Andrej Bergant, Luka Rant, Žiga Bradešo
Trener: Robi Bradeško

Članki iz rubrike