Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
05.07.2014 12:17:00
Deli članek:

Kamena doba

Grega Wernig

Po dolgi in negotovi pomladi ter začetku poletja, ko je ljubimkanju, zaroki in poroki sledila še ekspresna ločitev od regionalne neveste, so v petek na združenju prvoligašev dorekli sistem razširjene 1. NLB Leasing lige in nato z žrebom na neki način tudi uradno krenili v novo sezono.

Nič kaj slavnostno, pravzaprav daleč od oči javnosti, kar pa za združenje tako ali tako ni nič nenavadnega, prej nasprotno.

Družina prvoligašev v zadnjem obdobju v nasprotju z nekaterimi prejšnjimi leti na svoje bojne posvete ne vabi več predstavnikov sedme sile, ne glede na teme, ki se znajdejo na dnevnem redu. Zakaj je tako, zakaj je vse skupaj zavito v tančico skrivnosti, ne vemo. Pozabljivost, malomarnost, nesposobnost, morda perilo, pa četudi to ni umazano, raje perejo daleč od oči javnosti, morda vsakega po malem, a vse kaže na to, da je odnos z mediji za združenje španska vas. Kako si drugače razlagati popolno odsotnost nečesa, kar bi vsaj približno spominjalo na PR oziroma odnose z javnostjo, obvestila za javnost so bolj kot ne le mokre sanje novinarjev, še v nedeljo pozno popoldne pa na spletni strani zveze, liga oziroma združenje svoje nima, ni bilo mogoče zaslediti vsaj osnovnih postavk in okvirjev, kako bo v prihodnje videti najmočnejša moška liga. Glede na to, da predsednik združenja prihaja iz kluba, ki globoko v 21. stoletju nima niti spletne strani, medijski harakiri niti ni tako nepričakovan. Naglica, ki je nastala zaradi priključevanja in nato izključevanja iz lige SEHA, je sicer prikladen izgovor, a le in samo to. Izgovor. In pljuvanje v lastno skledo.

Po rednem delu oziroma 26 krogih bo najboljša četverica krenila v boj za naslov (polfinale na dve in finale na tri zmage), preostala deseterica bo končala sezono, najslabša dva se bosta poslovila od elite. Pari prvega kroga, ki bo na sporedu prvi vikend v septembru, so Slovenj Gradec – Gorenje, J. Ormož – Krško, IP Izola – Ribnica, Trimo – SVIŠ, Krka – Slovan, Celje PL – Loka 2012, Sevnica – Maribor Branik, prvi sosedski derbi v sezoni med osami in pivovarji pa bo v drugi polovici novembra.

Škoda, lani je bil vstop v novo sezono bistveno lepši, če je že slovesnejši premočna beseda, pa čeprav s(m)o tudi takrat zadnjega prvoligaša dobili dobesedno pet pred dvanajsto. Da se da tudi drugače, je v še večji meri pokazal in dokazal tudi organizator zadnjih dveh zaključkov pokala. Ko je bil že sam žreb dogodek, ki je še dolgo ostal v spominu in o katerem se je govorilo ter pisalo na dolgo in široko. In v tem je tudi bistvo, mar ne?