Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ap/ma
ap/ma
08.07.2014 15:12:02
Deli članek:

Zlatan Ibrahimović in Fernando Torres

bs

Nekoč sošolca, vseskozi prijatelja in zdaj znova tudi soigralca, nadarjena Dominik Mišković in Ante Kaleb, ki nadaljujeta bogato tradicijo mladih hrvaških rokometašev v vijoličastem dresu.

Damir Batinović, Mislav Lončar, Mate Svalina, Marko Tarabochia, Marino Marić, v prihodnji sezoni pa bodo za hrvaški pridih v dvorani Tabor skrbeli Nikola Špelić ter že omenjena Mišković in Kaleb. Slednji, ki je drugo polovico minule sezone že nosil vijoličasti dres, bo zagotovo v veliko oporo nekdanjemu sošolcu ter soigralcu iz najstniških let.

Enaindvajsetletnika sta namreč športno pot pričela skupaj, v Dugem Selu, klubu v bližini Zagreba. "Najino prijateljstvo se je začelo leta 2001 na starem igrišču v Dugem Selu. Skupaj sva odšla na prvi trening rokometa, čeprav sva najprej oba trenirala nogomet, seveda kot Zlatan Ibrahimović in Fernando Torres," v smehu pravi Kaleb, ki dodaja, da sta bila z Dominikom nato tudi sošolca v srednji šoli. "Še v prostem času, koliko ga je pač bilo na voljo, sva se veliko družila. Najpogosteje sva igrala tenis ali pa video igrice," pa se spominja nekaj mesecev mlajši Mišković, ki si bo na mestu krožnega napadalca naloge in minute bržkone delil z Igorjem Žabićem.

Na vprašanje, ali obstaja kakšna anekdota iz njunega dolgoletnega prijateljstva, sta odgovorila, da jih je bilo v teh trinajstih letih enostavno preveč, da bi katero izpostavila, pa tudi v lase si nista nikoli skočila. "Na igrišču se nisva nikoli stepla, vendar pa je po kakšni tekmi včasih znalo biti zelo napeto," se spominja Kaleb, ki na vprašanje, kdo je uspešnejših pri dekletih, hudomušno odgovarja: "Dominik se vedno nekaj trudi, jaz pa samo opazujem."

Potem ko je enega pot iz Dugega Sela vodila v Zagreb, drugega pa v Varaždin, sta zdaj znova združena. Dominik in Ante oziroma Zlatan in Fernando.